Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Kategorier

Arkiv

Firkløveren – omsorg og miljø

For CP er menneskelig omsorg og et rent miljø centrale begreber.
Derfor er firkløveren en central del af CP's logo - ligesom den er for de øvrige centerpartier i Norden og Østersø-området.

Om CP's logo og design

Et levende og åbent fællesskab

CenterPartiet er et parti, der tør tage ansvar og gennemføre samfundsforandringer.

Men det er også et parti, som er et levende og åbent fællesskab, der giver muligheder og redskaber for mennesker til at udvikle sig.

Et moderne parti bør være link mellem offentlige beslutningstagere og engagerede medborgere.

Luk Nordea og Jyske Bank

Af landsformand Per Schultz-Knudsen: Da TV2 for en lille måned siden afslørede, at en række imamer talte med to tunger og i det skjulte kom med gode råd til, hvordan trosfæller kunne etablere sig i parallelsamfund, der ikke accepterer danske love, var reaktionen fra de fleste folketingspolitikere hurtig og tydelig: De moskeer, som imamerne er […]

Udmelding fra BUPL vækker glæde i CenterPartiet

Pressemeddelelse:

Et af CenterPartiets første politiske programmer efter stiftelsen i januar 2009 var ”Uddannelse – Lige muligheder for alle”. Blandt forslagene til en bedre folkeskole pegede CP allerede dengang på, at der til hver klasse bør knyttes en pædagog.

Derfor vækker det naturligvis glæde hos CenterPartiet, at BUPL nu melder ud, at organisationen bakker op […]

Vi er alle danskere

Af landsformand Per Schultz-Knudsen

Lige så gruopvækkende og uvirkelig weekendens begivenheder i København var, lige så opmuntrende og livsbekræftende har den efterfølgende reaktion med sammenhold og fælles fordømmelse af handlingen på tværs af politiske, religiøse og kulturelle forskelle været. Mindehøjtidlighederne mandag aften i flere byer viste tydeligt, at når det danske samfunds værdier angribes, […]

Hvad er et menneske værd – hvilken værdi har det?

Af Tove F. Buch, hovedbestyrelsesmedlem, CenterPartiet

Det virker grotesk at se, hvordan raske mennesker har travlt med på andres vegne at bedømme et sygt eller handicappet menneskes værdi, når det er kendt viden, at menneskets opfattelse af værdi og livskvalitet ændre sig alene over tid, dvs. at alder og erfaring kan ændre opfattelsen af egen […]

Mit Danmark er også dit Danmark

Af Per Schultz-Knudsen, landsformand, CenterPartiet

I sin tiltrædelsestale lancerede den nye formand for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, i weekend et nyt begreb ”Mit Danmark”. Et begreb, som aldrig vil kunne komme over en personalists læber.

For en personalist vil ”mit Danmark” også altid være ”dit Danmark” og dermed ”vores Danmark”.

Et vigtigt element for […]

Frihed

Af Tonny Nielsen, politisk næstformand:

Man skal læse meget, før brillerne falder af! Krista Ølgaard, KD, skriver den 1. august under overskriften “Norge kan være stolt”, at hun frygter forbud, mere kontrol, overvågning, for det kræver intet at forbyde, men det kræver alverden at sige: Vi vil friheden.

Aldrig har jeg været mere enig. […]

Fordomsfuld start på valgkampen

Af Ibrahim Gøkhan, politisk landsformand:

Statsministeren udnævner udviklingsministeren Søren Pind til integrationsminister, selvom hr. Pind vil afskaffe integration og erstatte den med assimilation.

Søren Pind mener, at alle skal ligne danskere, men han forklarer ikke, hvem de er de danskere, han henviser til. Taler vi om danskere fra middelalderen, eller taler vi om danskere […]

Giv ejerskab til “ghettoernes” beboere

Af Ibrahim Gøkhan, politisk landsformand:

For mange politikere er “ghettoer” først og fremmest noget, der skal skaffe stemmer. De har glemt, hvad ordet egentlig betyder, og de ignorerer, at ghettoernes egentlige problemer ikke er kriminalitet, men arbejdsløshed og beboernes manglende indflydelse på udviklingen i samfundet, og det område de bor i.

Ghettoens oprindelse Ghettobegrebet kan […]

Støtte i stedet for straf

Af Ibrahim Gøkhan, politisk landsformand:

I et grundlovsforhør har en dommer i Århus varetægtsfængslet en ung 14-årig. Efter den kriminelle lavalder er sat ned til 14 år, kan der gennemføres straffesager også mod 14-årige.

Der er ikke noget, der tyder på, at fængsling af mennesker i sig selv resulterer i bedre og fornuftige mennesker. Men […]

Frisind i folkestyrets højborg – Ingen accept af diskrimination

Af Per Schultz-Knudsen, organisatorisk landsformand:

I Danmark har vi flere gamle talemåder, som advarer os imod at kaste med sten, når vi bor i et glashus, eller kritisere andres rengøring, inden vi har fejet for egen dør. Disse og Jesu advarsel om at fokusere på splinten i næstens øje i stedet for bjælken i eget […]