Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Kategorier

Arkiv

Firkløveren – omsorg og miljø

For CP er menneskelig omsorg og et rent miljø centrale begreber.
Derfor er firkløveren en central del af CP's logo - ligesom den er for de øvrige centerpartier i Norden og Østersø-området.

Om CP's logo og design

Et levende og åbent fællesskab

CenterPartiet er et parti, der tør tage ansvar og gennemføre samfundsforandringer.

Men det er også et parti, som er et levende og åbent fællesskab, der giver muligheder og redskaber for mennesker til at udvikle sig.

Et moderne parti bør være link mellem offentlige beslutningstagere og engagerede medborgere.

Fordomsfuld start på valgkampen

Af Ibrahim Gøkhan, politisk landsformand:

Statsministeren udnævner udviklingsministeren Søren Pind til integrationsminister, selvom hr. Pind vil afskaffe integration og erstatte den med assimilation.

Søren Pind mener, at alle skal ligne danskere, men han forklarer ikke, hvem de er de danskere, han henviser til. Taler vi om danskere fra middelalderen, eller taler vi om danskere […]

Giv ejerskab til “ghettoernes” beboere

Af Ibrahim Gøkhan, politisk landsformand:

For mange politikere er “ghettoer” først og fremmest noget, der skal skaffe stemmer. De har glemt, hvad ordet egentlig betyder, og de ignorerer, at ghettoernes egentlige problemer ikke er kriminalitet, men arbejdsløshed og beboernes manglende indflydelse på udviklingen i samfundet, og det område de bor i.

Ghettoens oprindelse Ghettobegrebet kan […]

Støtte i stedet for straf

Af Ibrahim Gøkhan, politisk landsformand:

I et grundlovsforhør har en dommer i Århus varetægtsfængslet en ung 14-årig. Efter den kriminelle lavalder er sat ned til 14 år, kan der gennemføres straffesager også mod 14-årige.

Der er ikke noget, der tyder på, at fængsling af mennesker i sig selv resulterer i bedre og fornuftige mennesker. Men […]

Økonomisk kaos

Af Ibrahim Gøkhan, politisk landsformand:

Vi ved, at hver gang det går galt med økonomien, rammes social- og ældre-området hårdest. Partierne skal til budgetforhandlingerne i Århus Kommune med det klare formål at forsøge at reparere på ‘budget-forsømmelserne’ fra de seneste år. Borgere i Århus Kommune har betalt høj pris for den dårlige økonomiske politik.

Vi […]

Bureaukratisk overdrivelse

Af Ibrahim Gøkhan, politisk landsformand:

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg har iværksat kampagnen “Væk med bøvlet”. På ministeriets hjemmeside kunne man i løbet af sommeren give et bud på, “hvordan vejen til jobbet bliver mindre bøvlet”. Det er, som om ministeren er lige vågnet op til virkeligheden. Hvor har ministeren været da både medarbejdere og klienter blev […]

Målrettede og nænsomme tilbud

Af Ibrahim Gøkhan, Politisk landsformand:

Jeg tænker gang på gang, om denne regering har noget at byde på angående de forskellige problemer som befolkningen dagligt prøver at kæmpe med. Så som arbejdsløshed, sociale problemer og lign.

Regeringen forbavser mig gang på gang med sine useriøse og ugennemtænkte forslag.

Regeringen begyndte med starthjælp, loft over kontanthjælp […]