Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Kategorier

Arkiv

Firkløveren – omsorg og miljø

For CP er menneskelig omsorg og et rent miljø centrale begreber.
Derfor er firkløveren en central del af CP's logo - ligesom den er for de øvrige centerpartier i Norden og Østersø-området.

Om CP's logo og design

Et levende og åbent fællesskab

CenterPartiet er et parti, der tør tage ansvar og gennemføre samfundsforandringer.

Men det er også et parti, som er et levende og åbent fællesskab, der giver muligheder og redskaber for mennesker til at udvikle sig.

Et moderne parti bør være link mellem offentlige beslutningstagere og engagerede medborgere.

Lapperier på et forældet system

Af landsformand Per Schultz-Knudsen:

CenterPartiet tager kraftigt afstand fra det kontakthjælpsloft, som et flertal i Folketinget netop har vedtaget.

For det første skaber en lavere kontanthjælp ikke flere job.

Regeringen og folketingsflertallet burde i stedet lægge pres på de danske virksomheder, så de i højere grad lever op til deres samfundsansvar og sikrer […]

CP vender sig mod indgreb

Af Per Schultz-Knudsen, landsformand, CenterPartiet

CenterPartiet vender sig kraftigt mod Folketingets indgreb i skolekonflikten. Et indgreb, som sandsynligvis har ligget klart i regeringens skrivebordsskuffe siden konfliktens første dag, og som med al ønskelig tydelighed viser, at konflikten har været koordineret mellem Kommunernes Landsforening og regeringen.

Ikke underligt, at KL ikke har flyttet sig en tomme […]

Skatterabat skal give
alle lige muligheder

En grundlæggende skatterabat til alle, som udbetales, hvis den ikke udnyttes, kan skabe vækst i den danske økonomi uden at skabe større ulighed. Det mener CenterPartiet, hvis hovedbestyrelse i weekenden vedtog et nyt politisk program, der lægger op til en total omlægning af det danske velfærdssystem.

”Væk med kontanthjælp, pensioner, SU, børnepenge, arbejdsløshedsdagpenge m.v.. Alle […]

Seniorløn i stedet for efterløn

Pressemeddelelse:

CenterPartiet er uenig i statsministerens udspil om efterlønnen, som indebærer, at efterlønnen på sigt helt skal afskaffes. Vi er uenige, fordi han ikke stiller noget konkret alternativ i stedet. Der vil i fremtiden fortsat være danskere som bliver ramt af nedslidning, og for dem skal der være en anstændig løsning.

CenterPartiet foreslår derfor, at […]

Bureaukratisk overdrivelse

Af Ibrahim Gøkhan, politisk landsformand:

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg har iværksat kampagnen “Væk med bøvlet”. På ministeriets hjemmeside kunne man i løbet af sommeren give et bud på, “hvordan vejen til jobbet bliver mindre bøvlet”. Det er, som om ministeren er lige vågnet op til virkeligheden. Hvor har ministeren været da både medarbejdere og klienter blev […]

Regeringen vil os ikke

Kun raske mennesker i højt lønnet arbejde er noget værd, mens andre menneskers behov nedprioriteres

Af Tonny Nielsen, kandidat og HB-medlem:

Regionsrådsformand Ulla Astman ser en stor opgave i at fortælle borgerne, at der er grænser for, hvad regionen kan levere indenfor de økonomiske rammer.

Aftalen indebærer, at regionerne som i en længere årrække […]

Stress og nærdemokrati

Af Tonny Nielsen, kandidat og HB-medlem:

Hver fjerde dansker har været til læge med stress. Stress undergraver de allervigtigste resurser, vi som ansatte på moderne arbejdspladser trækker på, nemlig vores evne til at lære nyt og til at omstille os siger arbejdspsykolog Einer B. Baldursson.

Regeringen er den øverste ledelse i landet, men mener ikke […]

Whistleblowers skal fortælle om mere end penge

Af Søren Bülow, politisk næstformand:

Whistleblower-ordninger, hvor offentligt ansatte uden risiko kan rapportere om fejl og svigt på deres arbejdsplads, er ikke populære hos kommunernes chefer, kan man læse i flere medier.

Men modstanden skyldes måske, at der fokuseres meget på snyd og svindel med offentlige midler. Man er ikke interesseret i at få endnu […]

Bedre forhold for sagsbehandlerne

Af Tonny Nielsen, kandidat og HB-medlem:

“Sygedagpengeområdet i kommunerne: Ca 35-50 sygemeldte borgere pr. socialrådgiver. Det vejledende sagstal betyder, at én socialrådgiver kan have ansvar for 35-50 sygemeldte. Hvis der er tale om en blanding af svære og lette sager, opfølgninger på fleksjob- og revalideringssager, kan socialrådgiveren have ansvar for op mod ca. 50 sager. […]

Kommunaldirektører vil ikke, at ansatte ytrer sig om korruption og svindel

Af Tonny Nielsen, kandidat og HB-medlem:

Kommunaldirektører hverken har eller vil have ordninger, hvor ansatte anonymt kan aflevere tip om korruption eller svindel. Kun 2 af 46, der svarede på spørgsmålet, har eller vil have sladreordninger. Underligt i betragtning af, at vi skal sladre til kommunen med anonyme tips om naboens sociale bedrageri!

Chefer, […]