Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Kategorier

Arkiv

Firkløveren – omsorg og miljø

For CP er menneskelig omsorg og et rent miljø centrale begreber.
Derfor er firkløveren en central del af CP's logo - ligesom den er for de øvrige centerpartier i Norden og Østersø-området.

Om CP's logo og design

Et levende og åbent fællesskab

CenterPartiet er et parti, der tør tage ansvar og gennemføre samfundsforandringer.

Men det er også et parti, som er et levende og åbent fællesskab, der giver muligheder og redskaber for mennesker til at udvikle sig.

Et moderne parti bør være link mellem offentlige beslutningstagere og engagerede medborgere.

CenterPartiet efterlyser
en prioriteringsdebat!

Af hovedbestyrelsesmedlem Tove Buch:

Den hastigt stigende debat om det danske sundhedsvæsen begynder at tage en kompleks drejning. Overskrifter står efterhånden i kø for at forudsige sundhedsvæsenets kollaps. Politikerne blander sig og udsteder det ene løfte efter det andet i forsøg på at omklamre borgerne i gyldne løfter.

Hvorfor går det, som det går i […]

Sundhedsvæsen i verdensklasse?

Af Tove Buch, HB-medlem:

Nu må man vælge: Vil vi have et sundhedsvæsen i verdensklasse, eller vil vi afsætte den økonomi, der er behov for, når man tager hensyn til udviklingen i undersøgelse, diagnostik og behandling?

Den historiske udvikling har vist, at vi i dag kan finde og behandle sygdomme, man for bare få […]

130.000 misbrugere
og deres pårørende svigtes
– af både regeringen og S/SF

Af Tonny Nielsen, kandidat og HB-medlem:

Vi har i Danmark 800.000 mennesker med et alkoholforbrug over sundhedsstyrelsens anbefalinger. 140.000 af disse menneskes alkoholforbrug er behandlingskrævende. Der er kun knap 10.000 i behandling! 130.000 svigtes!

En klar politisk prioritering hvor politikerne siger “vi ved at 130.000 mennesker har akut brug for hjælp – ikke blot […]

Sundhedsvæsen i verdensklasse?

Af Tove Buch, HB-medlem:

Nu må man vælge: Vil vi have et sundhedsvæsen i verdensklasse, eller vil vi afsætte den økonomi, der er behov for, når man tager hensyn til udviklingen i undersøgelse, diagnostik og behandling?

Den historiske udvikling har vist, at vi i dag kan finde og behandle sygdomme, man for bare få år […]

Regeringen vil os ikke

Kun raske mennesker i højt lønnet arbejde er noget værd, mens andre menneskers behov nedprioriteres

Af Tonny Nielsen, kandidat og HB-medlem:

Regionsrådsformand Ulla Astman ser en stor opgave i at fortælle borgerne, at der er grænser for, hvad regionen kan levere indenfor de økonomiske rammer.

Aftalen indebærer, at regionerne som i en længere årrække […]

Vi skal holdes i live!

Af Tonny Nielsen, HB-medlem:

Regeringen prioriterer sundhedsvæsenet højt og vil fortsat tilføre det ekstra ressourcer. Det fremgår af regeringens nye arbejdsprogram, hvor et af målene er, at Danmark skal være blandt de 10 lande i verden, hvor man lever længst. Det lyder jo ambitiøst at prioritere sundhedsområdet højt.

Jeg håber, at resurserne og høj kvalitet […]

Nej til skat på sygdom

Af Søren Bülow, næstformand i CenterPartiet:

Regionernes formand, Bent Hansen, De Konservative og De Radikale luftede i forbindelse med regionernes årsmøde for nyligt tanken om at lægge brugerbetaling på alle lægebesøg.

Tanken er jo oplagt: I dag har f.eks. tandlægebesøg brugerbetaling, mens andre lægebesøg er gratis. Bent Hansen og Magrethe Vestager syntes i et interview […]

Løkkes manipulerende og usmagelige mission

Af Tonny Nielsen, kandidat og HB-medlem:

Nordjyske sygehuse har behandlet flere patienter end aftalt i 2009. Dem, de ikke nåede, er sendt til privathospitaler. Det – sammen med meget højere medicinpriser – gav i 2009 et merforbrug på cirka 200 mio. kroner. Regionsrådsformand Ulla Astmann siger, at vi står i en anstrengt økonomisk situation og […]

Pårørende skal støttes mere

Af HB-medlem Tonny Nielsen:

Ligesom livet med en parkinsonpatient kan være lidt af en svær balancekunst, sådan forholder det sig også for en lang række pårørende til mennesker med andre sygdomme. Blandt andet demente, visse psykiske sygdomme, kræft m.fl..

Angst, isolation, ensomhed, udbrændthed og det at føle sig misforstået er bare noget af det, som […]