Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Kategorier

Arkiv

Firkløveren – omsorg og miljø

For CP er menneskelig omsorg og et rent miljø centrale begreber.
Derfor er firkløveren en central del af CP's logo - ligesom den er for de øvrige centerpartier i Norden og Østersø-området.

Om CP's logo og design

Et levende og åbent fællesskab

CenterPartiet er et parti, der tør tage ansvar og gennemføre samfundsforandringer.

Men det er også et parti, som er et levende og åbent fællesskab, der giver muligheder og redskaber for mennesker til at udvikle sig.

Et moderne parti bør være link mellem offentlige beslutningstagere og engagerede medborgere.

Nej til skat på sygdom

Af Søren Bülow, næstformand i CenterPartiet:

Regionernes formand, Bent Hansen, De Konservative og De Radikale luftede i forbindelse med regionernes årsmøde for nyligt tanken om at lægge brugerbetaling på alle lægebesøg.

Tanken er jo oplagt: I dag har f.eks. tandlægebesøg brugerbetaling, mens andre lægebesøg er gratis. Bent Hansen og Magrethe Vestager syntes i et interview til DRs nyhederne at det er tale om en uretfærdighed, fordi man jo ikke selv kan bestemme, om man bliver ramt af det ene eller det andet helbredsproblem. Derfor burde der brugerbetaling på alle typer lægebesøg.

Jamen, tænk nu lige en gang over det! Sygdom rammer jo i forvejen tilfældigt. Hvordan i al verden kan det blive mere retfærdigt, at man oven i – ”uretfærdigt” – at blive ramt af sygdom, også skal rammes økonomisk? Det er da kun med til at øge uretfærdigheden overfor de personer, der er mest udsat for helbredsproblemer.

Det er svært at se, hvordan man kunne skåne særligt udsatte personer for en sådan brugerbetaling. En bureaukratisk ansøgelsesproces om fritagelse er som regel det sidste, man har behov for, hvis man er røget ind i langvarige helbredsproblemer.

Brugerbetaling vil i øvrigt have en negativ effekt på den forebyggende indsats, fordi nogen vil udskyde lægebesøget, til de får et akut problem.

Hvis formålet med forslaget var at skabe en bedre balance i sundhedssektorens økonomi, så er det ikke en god idé at skræmme patienterne væk fra en forebyggende og tidlig indsats til en efterfølgende – og meget dyrere – behandling.

Man kan sagtens diskutere, om det er de rigtige sundhedsydelser, der lige nu er brugerbetaling på, men en generel skat på sygdom er altså ikke en god løsning.

Der er lukket for kommentarer.