Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Kategorier

Arkiv

Firkløveren – omsorg og miljø

For CP er menneskelig omsorg og et rent miljø centrale begreber.
Derfor er firkløveren en central del af CP's logo - ligesom den er for de øvrige centerpartier i Norden og Østersø-området.

Om CP's logo og design

Et levende og åbent fællesskab

CenterPartiet er et parti, der tør tage ansvar og gennemføre samfundsforandringer.

Men det er også et parti, som er et levende og åbent fællesskab, der giver muligheder og redskaber for mennesker til at udvikle sig.

Et moderne parti bør være link mellem offentlige beslutningstagere og engagerede medborgere.

Værdikommissionen
gik galt fra start

Af Søren Bülow, medl. af Idépolitisk Tænketank, CenterPartiet

Regeringen nedlægger nu Værdikommissionen, som dermed bliver reduceret til et stykke kristendemokratisk vraggods. Forliset kunne anes fra begyndelsen, fordi kommissionen politisk var forankret i kun ét mandat, og fordi temaet ikke havde bred interesse.

Kommissoriet virkede ellers på rette spor, når det efterlyste en “åben og bred […]

Selvransagelse bør få KDs medlemmer til at løfte blikket

Af Søren Bülow, CenterPartiet

Per Ørum Jørgensen skriver i en kronik 28. september i Kristeligt Dagblad, at Kristendemokraterne skal komme med nye visioner og selvransagelse efter det sløje valgresultat.

Det er vist åbenlyst for alle at dette er helt nødvendigt, hvis KDs kandidater nogensinde skal opnå valg til Folketinget.

Derfor undrer det mig, at PØJs […]

CenterPartiet rammer plet

Politisk beretning ved landsmødet Af politisk næstformand Søren Bülow:

Danmark har i et par år været igennem en økonomisk krise.

Det har betydet arbejdsløshed og faldende indkomster for mange danskere.

Måske er vi på vej ud af krisen nu? Det er nok for tidligt at få hænderne i vejret, men f.eks. arbejdsløsheden stiger ikke længere […]

EU-debattens fallit

Af Søren Bülow, politisk næstformand:

Når det kræver en populist som Morten Messerschmidt at få offentlighedens opmærksomhed om de valg Danmark har truffet i forhold til EU, er det et udtryk for, at politikerne i årevis har været uærlige om deres motiver med EU.

Morten Messerschmidt har overtalt Danmarks Radio til at holde mikrofon […]

Euroen: Helt eller skurk?

Af Søren Bülow, politisk næstformand:

Euroen trues af ustabilitet i de gældsramte medlemslande som f.eks. Grækenland og Irland. Men er Euroen ikke også selv en del af problemet?

Irland kan ånde lettet op, skrev flere medier efter at landet opnåede et lån fra EU og IMF på op imod 100 mia. Euro. For ikke […]

Vi vil decentralisering – og vi tør det også!

Af Søren Bülow, politisk næstformand:

Når man følger debatten i de landsdækkende medier om de såkaldte udkantsområder, kan man let få det indtryk, at der skal alverdens krumspring til for at “redde” udkantsområder. Det bliver gerne sat sådan op, at udviklingen egentlig betyder, at vi burde lukke udkants-Danmark og samle alt i en stor klump […]

Whistleblowers skal fortælle om mere end penge

Af Søren Bülow, politisk næstformand:

Whistleblower-ordninger, hvor offentligt ansatte uden risiko kan rapportere om fejl og svigt på deres arbejdsplads, er ikke populære hos kommunernes chefer, kan man læse i flere medier.

Men modstanden skyldes måske, at der fokuseres meget på snyd og svindel med offentlige midler. Man er ikke interesseret i at få endnu […]

Nej til skat på sygdom

Af Søren Bülow, næstformand i CenterPartiet:

Regionernes formand, Bent Hansen, De Konservative og De Radikale luftede i forbindelse med regionernes årsmøde for nyligt tanken om at lægge brugerbetaling på alle lægebesøg.

Tanken er jo oplagt: I dag har f.eks. tandlægebesøg brugerbetaling, mens andre lægebesøg er gratis. Bent Hansen og Magrethe Vestager syntes i et interview […]

Klimakrise gør ikke atomkraften grøn

Af Søren Bülow, næstformand i CenterPartiet:

Danskerne går pludselig ind for a-kraft, hvis man skal tro en nylig meningsmåling.

Det skal vel ses i sammenhæng med den aktuelle klimakrise, hvor CO2-problemet er blevet gjort så tydeligt, at den ellers ikke særligt elskede a-kraft pludselig ser grøn ud.

Men der er ikke noget i klimakrisen, der […]