Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Kategorier

Arkiv

Firkløveren – omsorg og miljø

For CP er menneskelig omsorg og et rent miljø centrale begreber.
Derfor er firkløveren en central del af CP's logo - ligesom den er for de øvrige centerpartier i Norden og Østersø-området.

Om CP's logo og design

Et levende og åbent fællesskab

CenterPartiet er et parti, der tør tage ansvar og gennemføre samfundsforandringer.

Men det er også et parti, som er et levende og åbent fællesskab, der giver muligheder og redskaber for mennesker til at udvikle sig.

Et moderne parti bør være link mellem offentlige beslutningstagere og engagerede medborgere.

CenterPartiet anbefaler et nej

Af landsformand Per Schultz-Knudsen:

CenterPartiet lægger med sit udgangspunkt i personalismen stor vægt på samarbejde på tværs af landegrænser. Vel at mærke på et mellemstatsligt niveau, da beslutninger ifølge subsidiaritetsprincippet bør træffes så tæt på den enkelte borger som muligt.

I CenterPartiet ser vi gerne et europæisk samarbejde om bekæmpelse af kriminalitet, og ser derfor […]

Demokraterne slutter sig til CenterPartiet

Pressemeddelelse: På et ekstraordinært landsmøde har partiet Demokraterne, der i sin tid bl.a. blev stiftet af tidligere folketingsmedlem Per Ørum Jørgensen, vedtaget at slutte sig til ”CenterPartiet – Det fælles bedste”.

– Vi byder medlemmerne af Demokraterne velkomne i CenterPartiet, og har sikret, at de også vil være repræsenteret i partiets hovedbestyrelse, siger CenterPartiets landsformand, […]

CenterPartiet støtter europæisk borgerinitiativ til basisindkomst

Udtalelse vedtaget på CenterPartiets landsmøde 2013:

CenterPartiet støtter BIEN Danmarks indsamling af underskrifter som led i det europæiske borgerinitiativ for en ubetinget basisindkomst.

CenterPartiet går ikke ind for borgerløn, idet man ikke skal have løn for at være borger i det danske samfund, men CP støtter indførelsen af en basisindkomst som middel til at […]

Alle EU’s traktatændringer skal til folkeafstemning

Pressemeddelelse:

Euroen er et godt eksempel på en dårlig idé, som aldrig ville være blevet til noget, hvis EU-landenes befolkninger havde fået lov at stemme om den. Derfor skal alle EU’s traktatændringer til folkeafstemning, fremgår det blandt andet af CenterPartiets nye, udenrigspolitiske program.

I dag står det bøjet i neon for alle, at Euroen og […]

EU-debattens fallit

Af Søren Bülow, politisk næstformand:

Når det kræver en populist som Morten Messerschmidt at få offentlighedens opmærksomhed om de valg Danmark har truffet i forhold til EU, er det et udtryk for, at politikerne i årevis har været uærlige om deres motiver med EU.

Morten Messerschmidt har overtalt Danmarks Radio til at holde mikrofon […]

Euroen: Helt eller skurk?

Af Søren Bülow, politisk næstformand:

Euroen trues af ustabilitet i de gældsramte medlemslande som f.eks. Grækenland og Irland. Men er Euroen ikke også selv en del af problemet?

Irland kan ånde lettet op, skrev flere medier efter at landet opnåede et lån fra EU og IMF på op imod 100 mia. Euro. For ikke […]

Legitimerer studehandel i EU nedskæringer herhjemme?

Af Tonny Nielsen, kandidat og HB-medlem:

EU har én gang modsagt vores statsminister påstande om, at massive nedskæringer er nødvendige, og erklæret, at vi i Danmark IKKE behøver at skære så voldsomt i de offentlige budgetter, som vores regering ønsker det. EU har blankt afvist statsministerens påstand om, at EU krævede så drastiske nedskæringer i […]