Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Kategorier

Arkiv

Firkløveren – omsorg og miljø

For CP er menneskelig omsorg og et rent miljø centrale begreber.
Derfor er firkløveren en central del af CP's logo - ligesom den er for de øvrige centerpartier i Norden og Østersø-området.

Om CP's logo og design

Et levende og åbent fællesskab

CenterPartiet er et parti, der tør tage ansvar og gennemføre samfundsforandringer.

Men det er også et parti, som er et levende og åbent fællesskab, der giver muligheder og redskaber for mennesker til at udvikle sig.

Et moderne parti bør være link mellem offentlige beslutningstagere og engagerede medborgere.

CenterPartiet anbefaler et nej

Af landsformand Per Schultz-Knudsen:

CenterPartiet lægger med sit udgangspunkt i personalismen stor vægt på samarbejde på tværs af landegrænser. Vel at mærke på et mellemstatsligt niveau, da beslutninger ifølge subsidiaritetsprincippet bør træffes så tæt på den enkelte borger som muligt.

I CenterPartiet ser vi gerne et europæisk samarbejde om bekæmpelse af kriminalitet, og ser derfor […]

Vi er alle danskere

Af landsformand Per Schultz-Knudsen

Lige så gruopvækkende og uvirkelig weekendens begivenheder i København var, lige så opmuntrende og livsbekræftende har den efterfølgende reaktion med sammenhold og fælles fordømmelse af handlingen på tværs af politiske, religiøse og kulturelle forskelle været. Mindehøjtidlighederne mandag aften i flere byer viste tydeligt, at når det danske samfunds værdier angribes, […]

Støtte i stedet for straf

Af Ibrahim Gøkhan, politisk landsformand:

I et grundlovsforhør har en dommer i Århus varetægtsfængslet en ung 14-årig. Efter den kriminelle lavalder er sat ned til 14 år, kan der gennemføres straffesager også mod 14-årige.

Der er ikke noget, der tyder på, at fængsling af mennesker i sig selv resulterer i bedre og fornuftige mennesker. Men […]

Ubehagelige langtidskonsekvenser ved skolebesparelser

Flere ensomme, depressive, psykisk syge og kriminelle

Af Tonny Nielsen, kandidat og HB-medlem:

Besparelserne på folkeskolerne og vores børn og unge får en lang række ubehagelige konsekvenser for børnene og for fremtidens samfund. 8 af 17 skoler skal lukke i Mariagerfjord Kommune.

Børnenes individuelle behov kan ikke imødekommes på store skoler med fx 1000 […]

12-årige bures inde uden rettergang

Af Tonny Nielsen, kandidat og HB-medlem:

Jeg læste på tekst-tv: Dansk Folkeparti ville gerne have haft sænket den kriminelle lavalder til 12 år. Men regeringen ville kun gå med til at lade unge ned til 14 år indespærre ved dom.

Jeg nåede at tænke: “Ja sådan forhandles der koldt og kynisk om vore livsbetingelser. Vi […]

Er grænsekontrol vigtigere end miljøet?

Af landsformand Per Schultz-Knudsen:

Er grænsekontrol virkelig vigtigere for den danske regering end miljøet? Det må være konklusionen af Finansloven for 2010.

Når man løber finanslovsforslaget igennem springer det i øjnene, at der kun afsættes 139 millioner kroner til miljøområdet herunder en handlingsplan for kemikalieindsatsen og fremme af miljøteknologi, mens der afsættes 149 millioner kroner […]

Kriminel lavalder

Af HB-medlem Tonny Nielsen:

Hvorfor bliver de, der laver kriminelle handlinger yngre og yngre?

Måske er det en god ide at se på grundene til dette – måske er det værd at overveje, om det har noget at gøre med de prioriteringer, vi som samfund vælger?

Måske skyldes det, at vi nedprioriterer vore børn på […]