Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Kategorier

Arkiv

Firkløveren – omsorg og miljø

For CP er menneskelig omsorg og et rent miljø centrale begreber.
Derfor er firkløveren en central del af CP's logo - ligesom den er for de øvrige centerpartier i Norden og Østersø-området.

Om CP's logo og design

Et levende og åbent fællesskab

CenterPartiet er et parti, der tør tage ansvar og gennemføre samfundsforandringer.

Men det er også et parti, som er et levende og åbent fællesskab, der giver muligheder og redskaber for mennesker til at udvikle sig.

Et moderne parti bør være link mellem offentlige beslutningstagere og engagerede medborgere.

Udmelding fra BUPL vækker glæde i CenterPartiet

Pressemeddelelse:

Et af CenterPartiets første politiske programmer efter stiftelsen i januar 2009 var ”Uddannelse – Lige muligheder for alle”. Blandt forslagene til en bedre folkeskole pegede CP allerede dengang på, at der til hver klasse bør knyttes en pædagog.

Derfor vækker det naturligvis glæde hos CenterPartiet, at BUPL nu melder ud, at organisationen bakker op […]

CenterPartiet bakker op om #Lolland-FalsterLovestorm

Pressemeddelelse i forbindelse med initiativet #Lolland-FalsterLovestorm:

CenterPartiet bakker op om #Lolland-FalsterLovestorm!

– Vi synes, det er helt fantastisk at se, hvordan Lolland-Falsters befolkning står sammen og på forbilledlig positiv vis gennem deres engagement og stærke fællesskab formår at fremvise en masse gode og positive sider af deres egn til rigtig mange mennesker i Danmark. Imponerende, […]

Slut med nødvendighedens politik

Af politisk næstformand Tonny Schultz Nielsen

Beregninger, som finansministeriet netop har foretaget, viser, at en offensiv økonomisk politik kan have en væsentlig gavnlig virkning på bl.a. beskæftigelsen. Det viser, at “Nødvendighedens politik” med fyringer, centralisering, nedskæringer og forringelser ikke er nødvendig! Vi kan gribe udfordringerne helt anderledes an. Udviklingen er ikke noget, vi bare […]

Endnu en politisk studehandel
på bekostning af velfærden

Af politisk næstformand Tonny Nielsen

Åh nej… Så forduftede pengene til de 2900 ekstra pædagoger, der skulle ansættes i daginstitutionerne til vores børn, vist lige i den Blå luft. Forholdene for de ældre bliver nok heller ikke væsentligt forbedret…suk.

Mig bekendt har befolkningen valgt en rød regering for, at der skal føres rød politik, […]

Frihed

Af Tonny Nielsen, politisk næstformand:

Man skal læse meget, før brillerne falder af! Krista Ølgaard, KD, skriver den 1. august under overskriften “Norge kan være stolt”, at hun frygter forbud, mere kontrol, overvågning, for det kræver intet at forbyde, men det kræver alverden at sige: Vi vil friheden.

Aldrig har jeg været mere enig. […]

130.000 misbrugere
og deres pårørende svigtes
– af både regeringen og S/SF

Af Tonny Nielsen, kandidat og HB-medlem:

Vi har i Danmark 800.000 mennesker med et alkoholforbrug over sundhedsstyrelsens anbefalinger. 140.000 af disse menneskes alkoholforbrug er behandlingskrævende. Der er kun knap 10.000 i behandling! 130.000 svigtes!

En klar politisk prioritering hvor politikerne siger “vi ved at 130.000 mennesker har akut brug for hjælp – ikke blot […]

Der er stadig andre muligheder

Af Tonny Nielsen, HB-medlem:

Mens borgernes behov er blevet ignoreret og massive nedskæringer og skolelukninger gennemtrumfes, er der stadig skoler, der tilbyder det, som mange borgere efterspørger.

I Oue i Mariagerfjord Kommune har vi fx, pga mange engagerede forældre, der, da folkeskolen lukkede, skabte netop den skole, de ønskede for børnene, Lille Virgils Friskole, […]

Bevar Oue Naturbørnehus!

Af Tonny Nielsen, kandidat og HB-medlem (borger i Oue, far og pædagog):

Byrådet i Mariagerfjord Kommune vil lukke Oue Naturbørnehus, fordi “beliggenheden hindrer optimal udnyttelse af de særlige pladser for udsatte børn, og børnetallet er faldende.

Hvad de forventer at få ud af det, økonomiske beregninger, dialog, forventede konsekvenser for børn, familier, personale lokalsamfund på […]

Den uønskede sandhed – filosofisk syn på skole og samfundsdebatten

Af Tonny Nielsen, kandidat og HB-medlem:

Den tyske filosof Arthur Schopenhauer om modtagelsen af den uønskede sandhed: “Først bliver den forsøgt latterliggjort, dernæst bekæmpet voldeligt, for til sidst at blive accepteret som selvindlysende.”

Jeg kender ikke hele sandheden om noget, men jeg tror, at vi ved at lytte til hinanden sammen kan komme den lidt […]

Kassetænkning og manglende politisk vilje lukker skoler!

Af Tonny Nielsen, kandidat og HB-medlem:

På et borgermøde på Astrup Skole gjorde Mogens Jespersen (V) det klart, hvorfor man ikke kan finde 1½ mio. kr. til at redde Astrup Skole eller de 15 mio., der ville redde alle skoler i Mariagerfjord Kommune. Det skyldes kassetænkning og manglende politisk mod og vilje til at bryde […]