Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Kategorier

Arkiv

Firkløveren – omsorg og miljø

For CP er menneskelig omsorg og et rent miljø centrale begreber.
Derfor er firkløveren en central del af CP's logo - ligesom den er for de øvrige centerpartier i Norden og Østersø-området.

Om CP's logo og design

Et levende og åbent fællesskab

CenterPartiet er et parti, der tør tage ansvar og gennemføre samfundsforandringer.

Men det er også et parti, som er et levende og åbent fællesskab, der giver muligheder og redskaber for mennesker til at udvikle sig.

Et moderne parti bør være link mellem offentlige beslutningstagere og engagerede medborgere.

Endnu en politisk studehandel
på bekostning af velfærden

Af politisk næstformand Tonny Nielsen

Åh nej… Så forduftede pengene til de 2900 ekstra pædagoger, der skulle ansættes i daginstitutionerne til vores børn, vist lige i den Blå luft. Forholdene for de ældre bliver nok heller ikke væsentligt forbedret…suk.

Mig bekendt har befolkningen valgt en rød regering for, at der skal føres rød politik, […]

Vi må stå sammen

Af Per Schultz-Knudsen, CenterPartiet Randers, Velfærdslisten

Efter flere års nedskæringer er forholdene for børn, unge, ældre, handikappede og socialt udsatte i Randers Kommune så ringe, at alle, der ønsker en anden udvikling, er nødt til at stå sammen.

Uanset om man kalder sig socialist, personalist eller liberalist.

I stedet for at sprede kræfterne på […]

Hvad er kvalitet?

Åbent brev til uddannelsesminister Morten Østergaard (R)

Af Lenette Schultz Nielsen, Oue – Diakon/pædagog og hovedbestyrelsesmedlem i CenterPartiet

Jeg er uddannet diakon/pædagog, og jeg bliver virkelig nød til at spørge – HVAD ER KVALITET?

Morten Østergaard stod frem i medierne i forleden og talte om, at der skal kvalitet i pædagoguddannelsen, for så kommer […]

Per Ørum Jørgensen og KD “låner” idé fra CenterPartiet

Pressemeddelelse: “Det er da glædeligt, at vi nu er flere partier, som arbejder for, at der oprettes et rejsehold til at tage sig af nomadefamilierne. Men det havde måske nok klædt Per Ørum Jørgensen, hvis han havde krediteret CenterPartiet for forslaget”.

Sådan kommenterer landsformanden for CenterPartiet Per Schultz-Knudsen, Fårup, mediernes omtale af, at Kristendemokraternes folketingsmedlem […]

Nyt socialpolitisk program:
Rejsehold overfor nomadefamilier

Pressemeddelelse:

Et nationalt rejsehold, der kan sættes ind, når en såkaldt nomadefamilie kommer i en kommunes søgelys, er et af de nye tiltag, som CenterPartiet peger på i et nyt socialpolitisk program, der handler om, hvordan samfundet kan hjælpe børn og unge, som har specielle behov og adskiller sig fra “normalområdet”.

“Rejseholdet skal følge nomadefamilierne […]

Bevar Oue Naturbørnehus!

Af Tonny Nielsen, kandidat og HB-medlem (borger i Oue, far og pædagog):

Byrådet i Mariagerfjord Kommune vil lukke Oue Naturbørnehus, fordi “beliggenheden hindrer optimal udnyttelse af de særlige pladser for udsatte børn, og børnetallet er faldende.

Hvad de forventer at få ud af det, økonomiske beregninger, dialog, forventede konsekvenser for børn, familier, personale lokalsamfund på […]

Støtte i stedet for straf

Af Ibrahim Gøkhan, politisk landsformand:

I et grundlovsforhør har en dommer i Århus varetægtsfængslet en ung 14-årig. Efter den kriminelle lavalder er sat ned til 14 år, kan der gennemføres straffesager også mod 14-årige.

Der er ikke noget, der tyder på, at fængsling af mennesker i sig selv resulterer i bedre og fornuftige mennesker. Men […]

12-årige bures inde uden rettergang

Af Tonny Nielsen, kandidat og HB-medlem:

Jeg læste på tekst-tv: Dansk Folkeparti ville gerne have haft sænket den kriminelle lavalder til 12 år. Men regeringen ville kun gå med til at lade unge ned til 14 år indespærre ved dom.

Jeg nåede at tænke: “Ja sådan forhandles der koldt og kynisk om vore livsbetingelser. Vi […]

Bevar støtte til børn af alkoholikere

Af Tonny Nielsen, kandidat og HB-medlem:

Unge i Aalborg, der er vokset op med en alkoholiseret far eller mor, mister muligheden for at få hjælp, skriver P4 Nordjylland. Aalborg Kommune vil ikke give 300.000 kroner, som skal til at drive et projekt for 100 unge. Projektet skulle ellers hjælpe unge, efter de har fået deres […]

Unge anbragte skal have efterværn

Af Tonny Nielsen, kandidat og HB-medlem:

TV2’s dokumentarudsendelse “Jeg vil ikke ende som min mor” er et af mange eksempler på, at anbragte børn ikke får det efterværn, de har behov for.

Det er en stor omvæltning pludselig at skulle bo selv, handle ind, lave mad, få job, administrere økonomi m.m. De unge har brug […]