Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Kategorier

Arkiv

Firkløveren – omsorg og miljø

For CP er menneskelig omsorg og et rent miljø centrale begreber.
Derfor er firkløveren en central del af CP's logo - ligesom den er for de øvrige centerpartier i Norden og Østersø-området.

Om CP's logo og design

Et levende og åbent fællesskab

CenterPartiet er et parti, der tør tage ansvar og gennemføre samfundsforandringer.

Men det er også et parti, som er et levende og åbent fællesskab, der giver muligheder og redskaber for mennesker til at udvikle sig.

Et moderne parti bør være link mellem offentlige beslutningstagere og engagerede medborgere.

Hvad er kvalitet?

Åbent brev til
uddannelsesminister Morten Østergaard (R)

Af Lenette Schultz Nielsen, Oue – Diakon/pædagog og hovedbestyrelsesmedlem i CenterPartiet 

Jeg er uddannet diakon/pædagog, og jeg bliver virkelig nød til at spørge – HVAD ER KVALITET?

Morten Østergaard stod frem i medierne i forleden og talte om, at der skal kvalitet i pædagoguddannelsen, for så kommer der mere kvalitet i dagtilbuddene.

Jeg kunne godt tænke mig en diskussion om HVAD ER KVALITET?

Hvad er det for en kvalitet, der skal være i dagtilbuddene? Er det kvalitet, at der er en stor arkitekttegnet børnehavebygning? At der er mere dyrt legetøj på hylderne? At der er mere undervisning i børnehavealderen? HVAD ER KVALITET?

Min lokale kommune har vedtaget en Helhedsplan med visionen for det samlede dagtilbud, hvor de lægger vægt på, at der skal være mere kvalitet i dagtilbuddene – det mener dé så gøres bedst ved at nedlægge de små børnehaver, bygge nye store institutioner og lave mere fællesledelse, så lederen ikke har et nært kendskab til det enkelte barn og familien. ER DET KVALITET? End ikke Udvalget for Børn og Familie i kommunen kunne forklare, hvordan der kom mere kvalitet i dagtilbuddene vha. helhedsplanen.

Jeg savner virkelig en diskussion om, hvad der ligger i ordet KVALITET.

CenterPartiet og jeg mener, kvalitet i dagtilbud må være flere voksne hænder ved børnene, flere enheder, så også de børn, der har brug for mindre enheder har mulighed for trivsel, og så endelig pædagoger, der har tid til at være sammen med børnene, planlægge forløb for og med børnene, i stedet for at skulle bruge deres tid med skriftlig dokumentation.

Der er lukket for kommentarer.