Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Kategorier

Arkiv

Firkløveren – omsorg og miljø

For CP er menneskelig omsorg og et rent miljø centrale begreber.
Derfor er firkløveren en central del af CP's logo - ligesom den er for de øvrige centerpartier i Norden og Østersø-området.

Om CP's logo og design

Et levende og åbent fællesskab

CenterPartiet er et parti, der tør tage ansvar og gennemføre samfundsforandringer.

Men det er også et parti, som er et levende og åbent fællesskab, der giver muligheder og redskaber for mennesker til at udvikle sig.

Et moderne parti bør være link mellem offentlige beslutningstagere og engagerede medborgere.

Udmelding fra BUPL vækker glæde i CenterPartiet

Pressemeddelelse:

Et af CenterPartiets første politiske programmer efter stiftelsen i januar 2009 var ”Uddannelse – Lige muligheder for alle”. Blandt forslagene til en bedre folkeskole pegede CP allerede dengang på, at der til hver klasse bør knyttes en pædagog.

Derfor vækker det naturligvis glæde hos CenterPartiet, at BUPL nu melder ud, at organisationen bakker op […]

Vi er alle danskere

Af landsformand Per Schultz-Knudsen

Lige så gruopvækkende og uvirkelig weekendens begivenheder i København var, lige så opmuntrende og livsbekræftende har den efterfølgende reaktion med sammenhold og fælles fordømmelse af handlingen på tværs af politiske, religiøse og kulturelle forskelle været. Mindehøjtidlighederne mandag aften i flere byer viste tydeligt, at når det danske samfunds værdier angribes, […]

CenterPartiet vender sig mod nationalisering af børnenes tid

Af Per Schultz-Knudsen, landsformand, CenterPartiet

Selv om det nye skoleforlig, som regeringen, Venstre og Dansk Folkeparti har præsenteret, indeholder mange elementer, som tydeligt er inspireret af uddannelsesprogrammet ”Uddannelse – Lige muligheder for alle”, som CenterPartiets etableringsgruppe vedtog allerede i maj 2009, må CenterPartiet afvise det.

For CenterPartiet er det vigtig at sikre alle lige muligheder, […]

CP vender sig mod indgreb

Af Per Schultz-Knudsen, landsformand, CenterPartiet

CenterPartiet vender sig kraftigt mod Folketingets indgreb i skolekonflikten. Et indgreb, som sandsynligvis har ligget klart i regeringens skrivebordsskuffe siden konfliktens første dag, og som med al ønskelig tydelighed viser, at konflikten har været koordineret mellem Kommunernes Landsforening og regeringen.

Ikke underligt, at KL ikke har flyttet sig en tomme […]

Stop lapperierne – tænk visionært

Af Per Schultz-Knudsen, Landsformand, CenterPartiet

SU-reform, kontanthjælpsreform, dagpengereform – reformerne vælter frem, men for dem alle gælder det, at det er lapperier på et forældet velfærdssystem. Et velfærdssystem, der var godt og visionært i forrige årtusinde, men som ikke lever op til nutidens krav til et velfærdssystem. Ingen af reformerne løser det grundlæggende problem […]

CenterPartiet siger nej til at tage skolebørn som gidsler

Af Per Schultz-Knudsen, Landsformand, CenterPartiet

CenterPartiet ser med bekymring på, at forhandlingerne om lærernes overenskomst er brudt sammen. Hvis den varslede lockout bliver sat i værk, bliver skolebørnene gidsler. Det må forhindres, og derfor appellerer CenterPartiet til, at forhandlingsparterne genoptager reelle forhandlinger.

Regeringen forventer, at den nye overenskomst delvist skal finansiere den kommende skolereform. Det […]

Der er stadig andre muligheder

Af Tonny Nielsen, HB-medlem:

Mens borgernes behov er blevet ignoreret og massive nedskæringer og skolelukninger gennemtrumfes, er der stadig skoler, der tilbyder det, som mange borgere efterspørger.

I Oue i Mariagerfjord Kommune har vi fx, pga mange engagerede forældre, der, da folkeskolen lukkede, skabte netop den skole, de ønskede for børnene, Lille Virgils Friskole, […]

Den uønskede sandhed – filosofisk syn på skole og samfundsdebatten

Af Tonny Nielsen, kandidat og HB-medlem:

Den tyske filosof Arthur Schopenhauer om modtagelsen af den uønskede sandhed: “Først bliver den forsøgt latterliggjort, dernæst bekæmpet voldeligt, for til sidst at blive accepteret som selvindlysende.”

Jeg kender ikke hele sandheden om noget, men jeg tror, at vi ved at lytte til hinanden sammen kan komme den lidt […]

Kassetænkning og manglende politisk vilje lukker skoler!

Af Tonny Nielsen, kandidat og HB-medlem:

På et borgermøde på Astrup Skole gjorde Mogens Jespersen (V) det klart, hvorfor man ikke kan finde 1½ mio. kr. til at redde Astrup Skole eller de 15 mio., der ville redde alle skoler i Mariagerfjord Kommune. Det skyldes kassetænkning og manglende politisk mod og vilje til at bryde […]

CenterPartiet bakker op: Hæv kommuneskatten

Pressemeddelelse:

Mange af landets kommuner har planer om at hæve den kommunale skat. CenterPartiet (CP) bakker op omkring de kommuner, der har erkendt, at kvalitet koster, og deres planer om at hæve kommuneskatten for at kunne tilgodese borgernes behov. Dermed kan nedskæringer og afvikling af skoler og velfærd vendes til udvikling af disse, så borgerne […]