Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Kategorier

Arkiv

Firkløveren – omsorg og miljø

For CP er menneskelig omsorg og et rent miljø centrale begreber.
Derfor er firkløveren en central del af CP's logo - ligesom den er for de øvrige centerpartier i Norden og Østersø-området.

Om CP's logo og design

Et levende og åbent fællesskab

CenterPartiet er et parti, der tør tage ansvar og gennemføre samfundsforandringer.

Men det er også et parti, som er et levende og åbent fællesskab, der giver muligheder og redskaber for mennesker til at udvikle sig.

Et moderne parti bør være link mellem offentlige beslutningstagere og engagerede medborgere.

CenterPartiet efterlyser
en prioriteringsdebat!

Af hovedbestyrelsesmedlem Tove Buch:

Den hastigt stigende debat om det danske sundhedsvæsen begynder at tage en kompleks drejning. Overskrifter står efterhånden i kø for at forudsige sundhedsvæsenets kollaps. Politikerne blander sig og udsteder det ene løfte efter det andet i forsøg på at omklamre borgerne i gyldne løfter.

Hvorfor går det, som det går i […]

Folketinget har kendt til problemer med datasikkerheden
i mere end tre år

Af Tove Buch, medlem af hovedbestyrelsen

Så skal vi til det igen. Forargelsen og indignationen strømmer ud af radio og TV. Politikerne har travlt med at fortælle os alle, at det var dog forfærdeligt, og det vil vi – politikerne – straks gøre noget ved, som om misbrug af personfølsomme data er en total nyhed […]

Hvad er et menneske værd – hvilken værdi har det?

Af Tove F. Buch, hovedbestyrelsesmedlem, CenterPartiet

Det virker grotesk at se, hvordan raske mennesker har travlt med på andres vegne at bedømme et sygt eller handicappet menneskes værdi, når det er kendt viden, at menneskets opfattelse af værdi og livskvalitet ændre sig alene over tid, dvs. at alder og erfaring kan ændre opfattelsen af egen […]

Forebyggelse eller “brandslukning”?

Af Tove Buch, HB-medlem:

Nu må man vælge: Vil vi have forebyggelse eller ”brandslukning”?

Et gammelt ord siger, at det er bedre at forebygge end at helbrede. Det har Kristian Thulesen-Dahl åbenbart glemt, da han udtalte, at DF vil skære i U-landsbistanden – et klassisk eksempel på forebyggelse lokalt. I stedet skal vi øge […]

Sundhedsvæsen i verdensklasse?

Af Tove Buch, HB-medlem:

Nu må man vælge: Vil vi have et sundhedsvæsen i verdensklasse, eller vil vi afsætte den økonomi, der er behov for, når man tager hensyn til udviklingen i undersøgelse, diagnostik og behandling?

Den historiske udvikling har vist, at vi i dag kan finde og behandle sygdomme, man for bare få […]

Ældreomsorg eller anbringelse?

Af Tove Buch, HB-medlem:

Nu må man vælge: Vil vi have en ældreomsorg, der inkluderer den enkeltes borgers ressourcer, eller er det anbringelse, når en ældre visiteres til plejehjem?

Det er blevet moderne at tale om ældrecentre og ikke plejehjem, da det skal signalere, at de ældre bor i egen bolig, selv skal hjælpe […]

Sundhedsvæsen i verdensklasse?

Af Tove Buch, HB-medlem:

Nu må man vælge: Vil vi have et sundhedsvæsen i verdensklasse, eller vil vi afsætte den økonomi, der er behov for, når man tager hensyn til udviklingen i undersøgelse, diagnostik og behandling?

Den historiske udvikling har vist, at vi i dag kan finde og behandle sygdomme, man for bare få år […]