Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Kategorier

Arkiv

Firkløveren – omsorg og miljø

For CP er menneskelig omsorg og et rent miljø centrale begreber.
Derfor er firkløveren en central del af CP's logo - ligesom den er for de øvrige centerpartier i Norden og Østersø-området.

Om CP's logo og design

Et levende og åbent fællesskab

CenterPartiet er et parti, der tør tage ansvar og gennemføre samfundsforandringer.

Men det er også et parti, som er et levende og åbent fællesskab, der giver muligheder og redskaber for mennesker til at udvikle sig.

Et moderne parti bør være link mellem offentlige beslutningstagere og engagerede medborgere.

Seniorløn i stedet for efterløn

Pressemeddelelse:

CenterPartiet er uenig i statsministerens udspil om efterlønnen, som indebærer, at efterlønnen på sigt helt skal afskaffes. Vi er uenige, fordi han ikke stiller noget konkret alternativ i stedet. Der vil i fremtiden fortsat være danskere som bliver ramt af nedslidning, og for dem skal der være en anstændig løsning.

CenterPartiet foreslår derfor, at efterlønnen, som i dag udbetales helt mekanisk efter alder, erstattes af en seniorløn, som kun udbetales til de reelt nedslidte.

Ved at indføre en behovs-bestemt ydelse vil der blive færre, som modtager den, og udgifterne vil dermed blive mindre end til den nuværende efterlønsordning.

Det er også vigtigt at huske på, at hvis efterlønsordningen afskaffes uden et alternativ, vil det få store omkostninger for samfundet, fordi man fastholder nedslidte mennesker på arbejdsmarkedet. Nedslidte mennesker vil således skabe udgifter på andre områder som f.eks. sygedagpenge og krævende behandlinger i sundhedssystemet.

Det er derfor forkert, når statsministeren fremstiller det, som om man uden omkostninger kan spare hele efterlønsordningen væk.

En ny ordning med en seniorløn skal ses i sammenhæng med de perspektiver, som CenterPartiet ser i bl.a. en styrkelse af det frivillige arbejde. Vi tror, at mange seniorer gerne vil bevare en delvis tilknytning til arbejdsmarkedet, hvis de får bedre mulighed for at kombinere lønnet arbejde, frivilligt arbejde og seniorløn.

Der er lukket for kommentarer.