Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Kategorier

Arkiv

Firkløveren – omsorg og miljø

For CP er menneskelig omsorg og et rent miljø centrale begreber.
Derfor er firkløveren en central del af CP's logo - ligesom den er for de øvrige centerpartier i Norden og Østersø-området.

Om CP's logo og design

Et levende og åbent fællesskab

CenterPartiet er et parti, der tør tage ansvar og gennemføre samfundsforandringer.

Men det er også et parti, som er et levende og åbent fællesskab, der giver muligheder og redskaber for mennesker til at udvikle sig.

Et moderne parti bør være link mellem offentlige beslutningstagere og engagerede medborgere.

Godt og modigt gjort – nu lyttes der til CenterPartiet

Tonny NielsenAf Tonny Nielsen, kandidat og HB-medlem:

Borgmester i Mariagerfjord Kommune H.C. Maarup har udtalt, at “Mariagerfjord Kommune vil hæve skatten, og nu har flere andre kommuner lignende planer med det formål, at mennesker skal have det godt i kommunen”.

Det H.C. Maarup udtrykker her, er lige i CenterPartiets ånd. Mennesker før økonomi. At prioritere mennesker før økonomi nu og her og økonomisk ansvarlighed er to sider af samme sag – Pengene kommer igen mangefold senere.

I MariagerFjord Kommune har CenterPartiet længe stået alene med den holdning, men nu lyttes der tilsyneladende til os. Jeg har personligt skrevet en lang række læserbreve om at investere i velfærd, i uddanelse og mennesker, og at kommune må udvise mod til at hæve skatten, så indtægterne svarer til det servicebehov, der er i kommunen.

Det er ønskværdigt, flot og modigt af dem at gå i rette med regeringen med planerne om at hæve kommuneskatten. Et udtryk for at de arbejder for borgerne og tør trodse regeringen. Det gør mig stolt af at bo i Mariagerfjord Kommune – som nu kan blive en foregangskommune i at vise, at menneskers trivsel, lærings-, udviklings- og livsmuligheder er overordnet kortsigtet økonomisk kassetænkning. Vi kan vise, at her i MariagerFjord er glasset nu ikke længere halv tomt, men halv fyldt.

Nu skal mennesker i Mariagerfjord forhåbentlig ikke længere reduceres til at være et middel til at nå mål om kortsigtet økonomisk gevinst og regeringens mål om, at vi i Danmark skal være blandt de ti økonomisk rigeste lande i verden i 2020. For hvad hjælper det, at vi på kort sigt bliver økonomisk rige, og vores livskvalitet og livsmuligheder ødelægges som følge deraf? Så koster det i øvrigt samfundet mange flere penge på et senere tidspunkt, og vi bliver en menneskelig og økonomisk belastning for vore egne børn og kommende generationer.

Respekt for det, hvis det virkelig viser sig, at Maarup & Co tør kører linen ud og fx undlader at lukke skolerne. Nu er beslutningerne på skoleområdet i hvert fald udskudt og skal sendes i offentlig høring.

CenterPartiet har som det eneste parti været imod skolelukningerne hele vejen igennem og forringelserne på offentlige service, som går ud over borgerne. Vi har naturligvis påpeget en række alternativer til nedskæringerne, som kan findes via vores hjemmeside.

Der er lukket for kommentarer.