Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Kategorier

Arkiv

Firkløveren – omsorg og miljø

For CP er menneskelig omsorg og et rent miljø centrale begreber.
Derfor er firkløveren en central del af CP's logo - ligesom den er for de øvrige centerpartier i Norden og Østersø-området.

Om CP's logo og design

Et levende og åbent fællesskab

CenterPartiet er et parti, der tør tage ansvar og gennemføre samfundsforandringer.

Men det er også et parti, som er et levende og åbent fællesskab, der giver muligheder og redskaber for mennesker til at udvikle sig.

Et moderne parti bør være link mellem offentlige beslutningstagere og engagerede medborgere.

Fej først for eget hus

Per Schultz-Knudsen, organisatorsk landsformandAf Per Schultz-Knudsen, organisatorisk landsformand:

“Det er i det hele taget temmelig misvisende at sammenligne Danmark med Sverige i denne sag, da det svenske valgsystem på flere punkter adskiller sig fra vores eget.” Sådan konstaterer Michael Aastrup Jensen (V), hvorefter han fortsætter med at kaste sten fra sit eget glashus-demokrati i kampen for sine racistiske venner i Sverigedemokraterne. Trods sin konstatering mener Michael Aastrup Jensen at kunne belære svenskerne om, hvad der er rimeligt og urimeligt i et rigtigt demokrati.

Michael Aastrup Jensen mener således, at det er udemokratisk, at partier, der ikke er repræsenteret i det svenske parlament, selv skal betale for trykning og distribution til valgstederne af de parti-stemmesedler, som man bruger i Sverige.

Endnu engang knuser Michael Aastrup Jensen en rude i sit eget glashus: Mens det i Sverige er rimeligt let for et parti at stille op til parlamentsvalget, så skal et nyt parti i Danmark ikke blot selv betale for trykning af de godt 20.000 vælgererklæringer, som partiet skal indsamle for blot at få lov til at stille op til et folketingsvalg, men partiet skal også betale udgiften til forsendelse af vælgererklæringerne først til folkeregistret i underskriverens kommune, og derefter fra folkeregisteret til underskriveren og endelig fra underskriveren tilbage igen til partikontoret. I øjeblikket betyder det en udgift for et nyt parti på omkring 300.000 kr. – fra årsskiftet, når portoen stiger, vil udgiften løbe op i tæt ved en halv million kroner!

Det er betydeligt mere, end det koster Sverigedemokraterne at trykke og distribuere stemmesedler.

Men i Danmark er det med til at beskytte fx Venstre mod konkurrence fra nye partier, som vælgerne kan flygte til – og så er det jo ikke nogen spor udemokratisk ordning, vel?

Endnu engang vil jeg opfordre Michael Aastrup Jensen til at fatte kosten og feje for eget hus, før han kritiserer, hvordan det ser ud hos naboen.

Der er lukket for kommentarer.