Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Kategorier

Arkiv

Firkløveren – omsorg og miljø

For CP er menneskelig omsorg og et rent miljø centrale begreber.
Derfor er firkløveren en central del af CP's logo - ligesom den er for de øvrige centerpartier i Norden og Østersø-området.

Om CP's logo og design

Et levende og åbent fællesskab

CenterPartiet er et parti, der tør tage ansvar og gennemføre samfundsforandringer.

Men det er også et parti, som er et levende og åbent fællesskab, der giver muligheder og redskaber for mennesker til at udvikle sig.

Et moderne parti bør være link mellem offentlige beslutningstagere og engagerede medborgere.

Bedre kollektiv trafik

Af Per Schultz-Knudsen, byrådskandidat, Randers:

CenterPartiet ønsker at skabe de bedste forudsætninger for, at Randers Kommune bliver til et sted, hvor den enkelte borger har mulighed for at skabe sig et godt liv for sig selv og sin familie – ikke kun ét sted, men overalt i kommunen. Vi ønsker i samarbejde med de lokale borgere at skabe gode forudsætninger for udvikling i alle områder.

En forudsætning herfor er, at den kollektive trafik styrkes, således at borgere overalt i kommunen har let adgang til at bruge bus eller tog. I andre kommuner som Aalborg og Århus er det lykkedes at få tidligere nedlagte togstationer genåbnet som trinbræt eller ubetjente stationer. Det samme bør Randers Byråd arbejde på. Det er tåbeligt, at borgere i fx Stevnstrup eller Fårup kan se tog med forbindelse til Århus og Aalborg drøne gennem byen og forbi de gamle stationsbygninger, men for at kunne komme med tog til Århus eller Aalborg, skal de først bruge omkring en halv time i bus til Randers, Langå eller Hobro.

En genåbning af muligheden for at stige på toget ved de gamle stationer i kommunen vil ikke blot styrke de nærmeste lokalområder, men også andre. Især hvis genåbningerne kombineres med indførelse af en telebus-ordning i landområderne. En telebus-ordning kan sikre borgerne uden for Randers By en kollektiv trafikforsyning, uden at kommunen risikerer at skulle betale for busser, der kører tomme rundt.

Samtidig vil det forbedre miljøet både på landet og i selve Randers By, idet antallet af privatbilister, der kører til eller igennem Randers vil blive begrænset betydeligt.

Ved at give en betydelig rabat til unge og studerende og indføre “hjem for en 50’er” i hele region for de samme vil det også blive lettere for dem at bo i landområderne.

Der er lukket for kommentarer.