Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Kategorier

Arkiv

Firkløveren – omsorg og miljø

For CP er menneskelig omsorg og et rent miljø centrale begreber.
Derfor er firkløveren en central del af CP's logo - ligesom den er for de øvrige centerpartier i Norden og Østersø-området.

Om CP's logo og design

Et levende og åbent fællesskab

CenterPartiet er et parti, der tør tage ansvar og gennemføre samfundsforandringer.

Men det er også et parti, som er et levende og åbent fællesskab, der giver muligheder og redskaber for mennesker til at udvikle sig.

Et moderne parti bør være link mellem offentlige beslutningstagere og engagerede medborgere.

Centerpartiet klar til kamp

Pressemeddelelse:

Centerpartiet, der blev stiftet i januar i år, er nu klar til at deltage i den politiske debat. Partiet holder sit første ordinære landsmøde i weekenden (20. juni) i Ørum Daugård Multicenter ved Hedensted.

– Landsmødet markerer overgangen fra etableringsfasen til driftsfasen. I løbet af foråret har vi fået udarbejdet 14 politiske programmer, og vi er nu klar til at tage del i den politiske debat og efterårets kommunale valgkamp, konstaterer en af initiativtagerne til Centerpartiet Per Schultz-Knudsen.

I forbindelse med landsmødet synliggør Centerpartiet også sit slægtskab med de øvrige centerpartier i Norden og Østersø-området. Det sker ved at præsentere firkløveren som partiets nye logo. Firkløveren som logo er et fælles kendetegn blandt centerpartierne i bl.a. Norge, Sverige, Finland og Polen.

– Vi er et miljøbevidst, økologisk bevidst parti. Derfor er kløveren et rigtigt godt mærke for vores politik. Samtidig vægter vi en styrkelse af omsorgen i samfundet højt, og firkløveren har jo i mange år med sine hjerteformede blade netop været et symbol på omsorg. Endelig kan firkløverens blade repræsentere selvbestemmelse, livskvalitet, foretagsomhed og alles lige muligheder – de fire begreber, som vores Idéprogram bygger på og ud fra hvilke vi former vores konkrete realpolitik, fortæller Per Schultz-Knudsen.

– Forårets arbejde med udformning af CP’s politiske programmer har desuden tydeliggjort, at det er i gruppen af social-liberale og kristendemokratisk inspirerede partier, som Senterpartiet i Norge, Centerpartiet i Sverige, det finske centerparti og det polske PSL, at vi føler os hjemme. Partier, der alle i en eller anden form har firkløveren som logo.

– Firkløverens symbolik og slægtskabet med de andre centerpartier gjorde det nærliggende at skifte vort midlertidige logo ud med firkløveren. Samtidig skulle en firkløver jo bringe held, og det kan man som nyt parti i Danmark have god brug for med de krav, som etablerede partier har valgt at stille nye partier overfor, fastslår Per Schultz-Knudsen.

På CP’s landsmøde deltager landsformanden for Frivilligt Forum Johs. Bertelsen, der vil lægge op til debat om, hvad det offentlige kan gøre for at forbedre forholdene for frivillige organisationer og foreninger, og hvordan Civilsamfundets indflydelse generelt kan styrkes. Frivilligt Forum repræsenterer de frivillige sociale organisationer i Danmark.

Landsmødet skal desuden blandt andet vælge Centerpartiets første hovedbestyrelse.

Der er lukket for kommentarer.