Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Kategorier

Arkiv

Firkløveren – omsorg og miljø

For CP er menneskelig omsorg og et rent miljø centrale begreber.
Derfor er firkløveren en central del af CP's logo - ligesom den er for de øvrige centerpartier i Norden og Østersø-området.

Om CP's logo og design

Et levende og åbent fællesskab

CenterPartiet er et parti, der tør tage ansvar og gennemføre samfundsforandringer.

Men det er også et parti, som er et levende og åbent fællesskab, der giver muligheder og redskaber for mennesker til at udvikle sig.

Et moderne parti bør være link mellem offentlige beslutningstagere og engagerede medborgere.

De unge kom først

Pressemeddelelse:

Centerpartiet er klar med sit første politiske udspil. Et samlet ungdomsudspil på tværs af skellene mellem traditionelle politikområder. Det indeholder alt fra boliger, tilskud til lærebøger over mindre bureaukrati for unge landmænd til mærkbare studenterrabatter, der også gælder for lærlinge og elever, og billige transportmuligheder hjem fra byen.

Det er bestemt ikke tilfældigt, at netop dette udspil bliver Centerpartiets første.

– De unge er fremtidens guld for et samfund, så alene af den grund skal vi give dem gode muligheder for at skabe deres liv. Men de unge har også et initiativ og en idérigdom, der ville være godt for hele samfundet at lytte til. Derfor begynder vi hos de unge, konstaterer en af initiativtagerne til Centerpartiet, Per Schultz-Knudsen.
– Unge er velsignet med en optimisme og et gå-på-mod. Det er vores pligt som samfund at give dem mulighederne for ikke at miste disse egenskaber på vejen gennem livet, fastslår han.

– Derfor skal vi også langt væk fra, at alt skal proppes ind i et system, hvor det skal bedømmes ud fra en karakterskala. Rigtig mange kompetencer opnås ikke ved eksamensbordet eller med næsen i lærebøgerne. Men de kompetencer er lige så vigtige som boglig og teoretisk viden – og derfor skal for eksempel frivilligt arbejde kunne hjælpe unge ind på deres drømmeuddannelse, selvom deres karaktergennemsnit måske ikke er helt i top, fortsætter Per Schultz-Knudsen.

Han peger på, at alt for mange unge falder ud af uddannelsessystemet eller bliver pacet i gang med og igennem studierne, for eksempel af muligheden for at regulere deres karaktergennemsnit fra gymnasiet, hvis de påbegynder en videregående uddannelse inden for en bestemt, kort periode.

Det vil Centerpartiet gøre op med.

– Unge skal have tid og plads til at finde og udforske deres styrker og svagheder. De skal have lov til at vælge – og vælge om. Sabbatår er ikke pr. definition negativt. Mange har brug for en periode, hvor de laver noget andet end at gå i skole – og om de så oplever andre kulturer ude i verden, arbejder frivilligt for udsatte grupper herhjemme eller noget helt tredje, så kan det hjælpe dem med at træffe det valg, der lægger retningen for deres professionelle liv, slutter Per Schultz-Knudsen.

Der er lukket for kommentarer.