Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Kategorier

Arkiv

Firkløveren – omsorg og miljø

For CP er menneskelig omsorg og et rent miljø centrale begreber.
Derfor er firkløveren en central del af CP's logo - ligesom den er for de øvrige centerpartier i Norden og Østersø-området.

Om CP's logo og design

Et levende og åbent fællesskab

CenterPartiet er et parti, der tør tage ansvar og gennemføre samfundsforandringer.

Men det er også et parti, som er et levende og åbent fællesskab, der giver muligheder og redskaber for mennesker til at udvikle sig.

Et moderne parti bør være link mellem offentlige beslutningstagere og engagerede medborgere.

Nyt parti på vej!

Pressemeddelelse:

Centerpartiet, som der i weekenden blev taget initiativ til at undersøge muligheden for, synes at blive til noget.

Vi har fået rigtig mange positive tilkendegivelser fra personer, der også har savnet et værdiorienteret midterparti, der vil tage udgangspunkt i de menneskelige værdier i stedet for udelukkende økonomisk vækst.

Derfor vil vi nu tage initiativ til at samle de interesserede for seriøst at drøfte stiftelsen af det nye parti og få nedsat nogle arbejdsgrupper, der skal arbejde frem mod et stiftende møde.

I modsætning til de gamle partier vil vi prioritere menneskelig trivsel frem for økonomisk vækst. Med udgangspunkt i menneskelige værdier vil vi sætte værdier i centrum – trivsel, omsorg og ansvar skal i centrum.

Det betyder blandt andet:

– På alle offentlige institutioner (f. børn, ældre, handicappede etc.) skal mennesket være i centrum, dvs. at både den, der er på institutionen og den ansatte behandles ordentligt. Besparelser må ikke ramme steder, hvor det har med omsorg for mennesker at gøre. Her skal det sikres, at der er nok personale til at tage sig af dem, der har behov for hjælp og støtte og omsorg. Desuden skal personalet disse steder oplæres i hvordan man ser på det hele menneske og tager hensyn til den enkeltes behov. Det nytter ikke, at skære ned på personale, da det blot betyder, at resten skal løbe stærkere med sygdom til følge.

– En omfordeling af velfærdsydelserne: Har det nogen værdi for en børnefamilie med en tocifret millionvilla, to biler, måske også sommerhus og båd, at modtage en børnecheck hver måned? Eller har det en værdi for en enlig mor at få forøget beløbet på børnechecken, så hun ikke ved juletid, fødselsdage og andre højtider bliver nødt til at opsøgt Frelsens Hær eller Kirkens Korshær for at få hjælp? – Har det nogen værdi for en pensionist, der har en millionopsparing på sin konto, rengøringshjælp, gartner og folk til at rense swimmingpoolen, at modtage folkepension hver måned? Eller har det værdi for folkepensionisten, der knap kan betale for den offentlige mad og overhovedet ikke kan betale for en paradentosebehandling hos tandlægen at få hævet beløbet på folkepensionen? Centerpartiet vil have viljen til at prioritere og omrokere velfærdsydelserne.

– Lige adgang til sygehusbehandling for alle – en styrkelse af det offentlige sundhedsvæsen i stedet for overførsel af resurser fra offentlige sygehuse til private. Sundhedsforsikringer skal ikke kunne trækkes fra i skat.

– Mere tid, ikke mindre til familien – derfor afviser vi regeringens forslag om at gøre den femte ferieuge valgfri.

– I det hele taget skal beslutninger træffes så tæt på det enkelte menneske som det er muligt.

Livet er også trivsel for familien, et værdigt liv for de handicappede, en værdig død for de døende og et samfund, der finder sammen i fællesskab for at gøre det godt for andre i fællesskabet. Mennesker skal mødes, hvor de er, og som de er. Den, der mødes positivt, giver positivt tilbage.

Økonomi skal være et middel til at nå et mål. Økonomi må aldrig være et mål i sig selv.

I løbet af få dage vil vi få etableret hjemmesiden www.centerpartiet.dk, hvor interesserede kan finde flere oplysninger.

På arbejdsgruppens vegne
Per Schultz-Knudsen

Der er lukket for kommentarer.