Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Kategorier

Arkiv

Firkløveren – omsorg og miljø

For CP er menneskelig omsorg og et rent miljø centrale begreber.
Derfor er firkløveren en central del af CP's logo - ligesom den er for de øvrige centerpartier i Norden og Østersø-området.

Om CP's logo og design

Et levende og åbent fællesskab

CenterPartiet er et parti, der tør tage ansvar og gennemføre samfundsforandringer.

Men det er også et parti, som er et levende og åbent fællesskab, der giver muligheder og redskaber for mennesker til at udvikle sig.

Et moderne parti bør være link mellem offentlige beslutningstagere og engagerede medborgere.

Efterlønsforslag mangler målretning

Pressemeddelelse:

– Der vil uden tvivl være færre, der vælger efterløn med de forringelser af ordningen, som Arbejdsmarkedskommissionen foreslår.

Det konstaterer landsformanden for Centerpartiet, Per Schultz-Knudsen, i en reaktion på, at Arbejdsmarkedskommissionen har fremlagt sine anbefalinger, der skal spare de offentlige budgetter for 14 mia. kroner om året. Et centralt forslag er at hæve efterlønsalderen fra 2011 og at gøre bidraget til efterlønsordningen højere. På den måde regner Arbejdsmarkedskommissionen med at færre vil gå på efterløn.

– Problemet i forslaget er bare, at det rammer over en bred kam og ikke tager hensyn til, hvem der egentlig har behov for efterløn, og hvem der bare lister ud af arbejdsmarkedet som en slags tidlig pensionering, fortsætter Centerpartiets landsformand:

– Et højere bidrag til efterlønsordningen kan også betyde, at personer med lavt lønnede jobs fravælger efterlønsordningen, selv om de har hårdt, fysisk arbejde, der kan føre til et reelt behov for tidlig tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet.

– Centerpartiet går ind for, at efterlønsordningen bevares, men reserveres til de personer, der ønsker at trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet på grund af nedslidning. Det vil spare lige så meget som Arbejdsmarkedskommissionens forslag og vi tror, at de fleste danskere vil opfatte det som en langt mere retfærdig ændring”, slutter Per Schultz-Knudsen.

Der er lukket for kommentarer.