Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Kategorier

Arkiv

Firkløveren – omsorg og miljø

For CP er menneskelig omsorg og et rent miljø centrale begreber.
Derfor er firkløveren en central del af CP's logo - ligesom den er for de øvrige centerpartier i Norden og Østersø-området.

Om CP's logo og design

Et levende og åbent fællesskab

CenterPartiet er et parti, der tør tage ansvar og gennemføre samfundsforandringer.

Men det er også et parti, som er et levende og åbent fællesskab, der giver muligheder og redskaber for mennesker til at udvikle sig.

Et moderne parti bør være link mellem offentlige beslutningstagere og engagerede medborgere.

Endnu en politisk studehandel
på bekostning af velfærden

Af politisk næstformand Tonny Nielsen

Åh nej… Så forduftede pengene til de 2900 ekstra pædagoger, der skulle ansættes i daginstitutionerne til vores børn, vist lige i den Blå luft. Forholdene for de ældre bliver nok heller ikke væsentligt forbedret…suk.

Mig bekendt har befolkningen valgt en rød regering for, at der skal føres rød politik, […]

Vi må stå sammen

Af Per Schultz-Knudsen, CenterPartiet Randers, Velfærdslisten

Efter flere års nedskæringer er forholdene for børn, unge, ældre, handikappede og socialt udsatte i Randers Kommune så ringe, at alle, der ønsker en anden udvikling, er nødt til at stå sammen.

Uanset om man kalder sig socialist, personalist eller liberalist.

I stedet for at sprede kræfterne på […]

Ældreomsorg eller anbringelse?

Af Tove Buch, HB-medlem:

Nu må man vælge: Vil vi have en ældreomsorg, der inkluderer den enkeltes borgers ressourcer, eller er det anbringelse, når en ældre visiteres til plejehjem?

Det er blevet moderne at tale om ældrecentre og ikke plejehjem, da det skal signalere, at de ældre bor i egen bolig, selv skal hjælpe […]

Seniorløn i stedet for efterløn

Pressemeddelelse:

CenterPartiet er uenig i statsministerens udspil om efterlønnen, som indebærer, at efterlønnen på sigt helt skal afskaffes. Vi er uenige, fordi han ikke stiller noget konkret alternativ i stedet. Der vil i fremtiden fortsat være danskere som bliver ramt af nedslidning, og for dem skal der være en anstændig løsning.

CenterPartiet foreslår derfor, at […]

Økonomisk kaos

Af Ibrahim Gøkhan, politisk landsformand:

Vi ved, at hver gang det går galt med økonomien, rammes social- og ældre-området hårdest. Partierne skal til budgetforhandlingerne i Århus Kommune med det klare formål at forsøge at reparere på ‘budget-forsømmelserne’ fra de seneste år. Borgere i Århus Kommune har betalt høj pris for den dårlige økonomiske politik.

Vi […]

Medmenneskelighed, respekt og anstændighed – Tak

Af Tonny Nielsen, kandidat og HB-medlem:

“Der er noget galt i Danmark, Dybbøl Mølle… bare tegnedrengen er i orden…”. Tønder-sagen og Brønderslev-sagen og behandlingen af de stakkels børn. Antallet af henvendelser til børne- og ungdomspsykiatrien er tredoblet de seneste 10 år! Stress en folkesygdom! Forhold for asylsøgere, offentligt ansatte, forhold på plejehjem og på bosteder […]

Nej til besparelser på ældreområdet

Af Tonny Nielsen, kandidat og HB-medlem:

“..Alle mennesker er ligeværdige. Ansvar for hinanden og naturen skal være vejledende, når samfundet formes.. Hvert menneske har samme rettigheder uanset livsstadie. Hvert menneske er unikt og uerstattelig, og menneskeværdet er overordnet andre værdier..”

Hænger disse tre linier sammen med Claus Hjort Frederiksens forslag til, hvordan kommunerne kan […]

Efterlønsforslag mangler målretning

Pressemeddelelse:

– Der vil uden tvivl være færre, der vælger efterløn med de forringelser af ordningen, som Arbejdsmarkedskommissionen foreslår.

Det konstaterer landsformanden for Centerpartiet, Per Schultz-Knudsen, i en reaktion på, at Arbejdsmarkedskommissionen har fremlagt sine anbefalinger, der skal spare de offentlige budgetter for 14 mia. kroner om året. Et centralt forslag er at hæve efterlønsalderen […]