Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Kategorier

Arkiv

Firkløveren – omsorg og miljø

For CP er menneskelig omsorg og et rent miljø centrale begreber.
Derfor er firkløveren en central del af CP's logo - ligesom den er for de øvrige centerpartier i Norden og Østersø-området.

Om CP's logo og design

Et levende og åbent fællesskab

CenterPartiet er et parti, der tør tage ansvar og gennemføre samfundsforandringer.

Men det er også et parti, som er et levende og åbent fællesskab, der giver muligheder og redskaber for mennesker til at udvikle sig.

Et moderne parti bør være link mellem offentlige beslutningstagere og engagerede medborgere.

(U)ansvarlige politikere hjælpes i burkaskjul i medierne

Fokus fjernes fra forfejlet politik på de områder, som er af væsentligste betydning for medborgernes hverdag

Debat-indlæg af HB-medlem Tonny Nielsen

Jeg ser forskellighed og mangfoldigheden af mennesker i Danmark som en stor ressource. Det at være anderledes tænkende, talende eller -udseende bør ikke forbydes, men skabe dialog og debat og få os til at overveje andre måder at gøre tingene på. Det udvikler os og vores fælles samfund. Uden nytænkning – ingen udvikling.

Et Burka-forbud er udtryk for intolerance overfor 50-200 anderledes udseende kvinder. Skal vi fx også have forbud mod piercinger? Kasketter? Slips? Skal vi alle se ens ud? og hvordan skal en “dresscode” for medlemsskab i Danmark være? Hvis symbolikken i klædedragten forarger og forbindes med noget farligt, skyldes det uvidenhed og misinformation. Koranen siger intet om, at kvinder skal gå med burka, eller muslimer skal skade andre mennesker.

Til gengæld forbyder Jehovas Vidner medlemmerne at modtage blod.

Evangelistbevægelsen siges bl.a. at krænke børn seksuelt. Det har dog ikke givet anledning til at overveje forbud. Men at kvinder, som er så fåtallige, at vi ikke kan finde dem, iklæder sig en burka, det er mere, end vi kan klare. Hvis du en dag skulle få opsporet én af disse anderledes udseende kvinder, vil du så ikke nok være modig og vove dig ud i en samtale med hende om, hvem hun er som menneske? Om menneskesyn og livsværdier og skrive svaret til mig? Eller endnu bedre – få det i dén modige avis, der tør bringe det?

Måske er der bag burkaer ligesom bag kasketter eller anderledes frisure faktisk et menneske! Måske endda et sødt, kærligt og interessant menneske, som vi i Danmark kan lære rigtig meget af. Fx findes i mange muslimske kulturer en helt anden måde at drage omsorg for medmennesker på.

Debatten om burkaforbud vidner om,
at det er lykkedes visse personer/medier med interesse heri at skabe enighed om, at “de andre er grimme og farlige”. At hænge en meget lille minoritetsgruppe ud for at dække over egne fejl og mangler er usmageligt!

Lad os komme tilbage på sporet, behandle hinanden ordentligt, ligeværdigt og med respekt for forskellighed og i fællesskab arbejde for at flest mulig af os medborgere får mulighed for på vores måde at indgå i og bidrage til fællesskabet Danmark. Lad os tage fælles ansvar for det, der angår vores liv og hverdag, som fx vore børns forhold i daginstitutioner og folkeskoler, bæredygtigt miljø, sundt arbejdsmiljø, nedbringe arbejdsløshed, fattigdom og udstødelse af vore svageste medborgere, sikre alle lige god og gratis adgang til sundhedssektoren, offentlige kontorer og ældrepleje etc. Etc.

Der er lukket for kommentarer.