Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Kategorier

Arkiv

Firkløveren – omsorg og miljø

For CP er menneskelig omsorg og et rent miljø centrale begreber.
Derfor er firkløveren en central del af CP's logo - ligesom den er for de øvrige centerpartier i Norden og Østersø-området.

Om CP's logo og design

Et levende og åbent fællesskab

CenterPartiet er et parti, der tør tage ansvar og gennemføre samfundsforandringer.

Men det er også et parti, som er et levende og åbent fællesskab, der giver muligheder og redskaber for mennesker til at udvikle sig.

Et moderne parti bør være link mellem offentlige beslutningstagere og engagerede medborgere.

Dobbeltmoral ikke dobbelt så godt

Af Landsformand Per Schultz-Knudsen

Politiaktionen mod Brorsons Kirke gav os endnu et tegn på, at tiden er inde til at skabe et andet dansk samfund. Et samfund, hvor der er plads til anderledes tænkende, hvor folk i nød kan forvente at få hjælp, og hvor traditionelle danske værdier, herunder bl.a. ligeværd, antidiskrimination og respekt for den enkelte – holdes i hævd.

I århundrede har der været tradition for, at der ikke bæres våben i kirkerummet. Men det lod dansk politi hån om, da de med både våben og skudsikre veste stormede kirken og med en meget voldsom fremfærd fjernede de mandlige irakere, der havde søgt tilflugt i kirken. Havde myndighederne i et muslimsk land på samme måde stormet en moske, hvor nogle kristne havde søgt tilflugt, ville der have lydt et ramaskrig fra DF og ligesindede (læs: Regeringen og socialdemokrater). Krav om afbrydelse af de diplomatiske forbindelser ville uden tvivl straks have lydt i de danske medier. Nu roses politiets handlekraft i stedet af de samme politikere! Moral er godt, men dobbeltmoral er ikke dobbelt så godt!

Tilmed sker politiaktionen samtidig med, at det afsløres, at Irak ikke har indgået nogen aftale med andre lande om at modtage tvangshjemsendte irakere – som integrationsminister Birthe Rønn-Hornbech ellers har påstået – og samtidig med, at det har vist sig, at 24 ud af 25 tvangshjemsendte fra Sverige atter har følt sig tvunget til at måtte flygte fra Irak, mens den eneste tilbageblevne ikke tør forlade det hus, som han opholder sig i.

Efter Centerpartiets opfattelse bør de anholdte irakere fra Brorsons Kirke straks løslades, og deres sag på ny tages op til vurdering. Ved den vurdering skal der især tages hensyn til, hvor længe den enkelte har opholdt sig i Danmark, om der er børn, der er født og opvokset i Danmark, samt sikkerheden for de enkelte familiemedlemmers liv og helbred i Irak.

Ingen bør tvinges tilbage til det land, hvor de er flygtet fra, hvis der er den mindste tvivl om vedkommendes eller familiemedlemmers liv eller sikkerhed.

Der er lukket for kommentarer.