Af Søren Bülow, politisk næstformand:
Når det kræver en populist som Morten Messerschmidt at få offentlighedens opmærksomhed om de valg Danmark har truffet i forhold til EU, er det et udtryk for, at politikerne i årevis har været uærlige om deres motiver med EU.
Morten Messerschmidt har overtalt Danmarks Radio til at holde mikrofon og kamera, mens han udfolder sin tese om Jens Otto Krags 7 løgne. 7 løgne som angiveligt skulle lokke danskerne ind i EF, vel vidende at endemålet var en europæisk union.
Historikere har allerede kastet sig ud i en debat om, hvad Krag vidste eller ikke vidste. Det er underordnet for alle andre end de historisk interesserede. For stort set alt har ændret sig på de små 40 år, der er gået siden Danmark blev medlem.
Hvad der står tilbage, er imidlertid spørgsmålet: Hvorfor er det nødvendigt at lave denne film?
Svaret er helt enkelt, at det er det, fordi danske politikere stadig ikke tager EU-debatten alvorligt. I alle årene, der er gået, siden Danmark kom med i EF, har flertallet af politikerne været hamrende uærlige med deres motiver.
Det var jo vejen til unionen. Det var jo et skridt imod en fælles EU-hær. Og Euroen var jo det første skridt i forsøget på at skabe en europæisk version af USA.
Der er sikkert politikere, der selv tror på, at det ikke var hensigten. Men mange af de toneangivende politikere, som f.eks. Helle Thorning Schmidt, har selv tilbragt en betydelig del af deres politiske karriere i europæiske sammenhænge, og kender derfor godt franske, italienske og belgiske ambitioner om den store sammensmeltning og ophævelsen af nationalstaterne.
Af frygt for vælgerne bliver det hele pakket ind, og så sent som i valgkampen til sidste parlamentsvalg forsøgte ellers glødende tilhængere af EU, som f.eks. Jens Rohde og Dan Jørgensen, at fremstille sig selv som skeptikere.
Der er bare det problem, at de fleste af vælgerne ikke hopper på den: De gennemskuer uærligheden i argumentationen og mister tilliden til hele EU-debatten.
Derfor er vi havnet i en situation, hvor Morten Messerschmidt kan bruge EU-debatten til at fremhæve sin nationalistiske og fremmedfjendske politik. To formål der slet ikke har noget med EU-debatten at gøre.
Derfor, kære unionstilhængere: Drop nu al den udenomssnak! Lad være med at drukne en debat om reelle bekymringer i falske skeptikerudsagn. Sig åbent og tydeligt, at I går ind for Europas Forenede Stater og for ophævelsen af nationalstaterne.
Lad os få en ærlig debat!