Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Kategorier

Arkiv

Firkløveren – omsorg og miljø

For CP er menneskelig omsorg og et rent miljø centrale begreber.
Derfor er firkløveren en central del af CP's logo - ligesom den er for de øvrige centerpartier i Norden og Østersø-området.

Om CP's logo og design

Et levende og åbent fællesskab

CenterPartiet er et parti, der tør tage ansvar og gennemføre samfundsforandringer.

Men det er også et parti, som er et levende og åbent fællesskab, der giver muligheder og redskaber for mennesker til at udvikle sig.

Et moderne parti bør være link mellem offentlige beslutningstagere og engagerede medborgere.

Faglighed og troværdighed sat over styr

Tonny NielsenAf Tonny Nielsen, kandidat og HB-medlem:

“…Skolebestyrelser og skoleledere melder over en kam tilbage, at de er så glade og tilfredse med den indskolingsmodel vi har (med skolepædagoger)… Faggruppen, skolepædagoger, er så sårbar, at der ikke må røres ved det samlede ansættelsesmæssige vilkår. Ikke bare for den enkelte pædagogs skyld, men for Mariagerfjord Kommunes samlede skoletilbud og kvaliteten heri. Netop dette, at to forskellige faggrupper, med hver sine kompetencer, viden og syn på børns læring og udvikling i skolen, er en enorm styrke… derfor må I altså ikke røre ved noget, der fremover vil gøre det umuligt at blive i og trives i sin stilling som skolepædagog. Det får alt for alvorlige konsekvenser for kvaliteten i det samlede skole-sfo-tilbud…” Sådan skrev Esben Pedersen Fællestillidsrepræsentant, 25. april.
Besparelserne ramte netop 14 lærere og 7 skolepædagoger.
15 skolebestyrelsesmedlemmer udtalte herefter: “Vi får ikke en skole i verdenklasse, men en skole, der har brug for akut kontanthjælp”.

Skolebestyrelserne fik kun 5 dages betænkningstid. De blev reelt ikke taget med på råd. Der blev diskuteret, hvis skyld det var – lands- eller kommunalpolitikerne. Sandsynligvis en kombination, men 5 dage til at samle bestyrelserne og drøfte alternativer til besparelser på 15 mio. kroner på området er på ingen måde godt nok!
Hvor blev alle løfterne fra valgkampen i november sidste år af?

“Dialog dialog dialog” blev der sagt fra alle partiernes kandidater ved skolestrukturdebatmødet på Valsgård Skole – inklusiv undertegnede.

Useriøst og arrogant af de valgte? Ingen reel dialog omkring disse besparelser. Uanset hvem de skyldige er, så er det en hån mod nærdemokrati, mod skolebestyrelser, ledere, ansatte, forældre og børn, som tingene er foregået.

Vi skal have åbenhed, ærlighed og dialog – at lytte til borgernes argumenter, se nye muligheder og måder at gøre tingene på end “vi plejer” er i hvert fald ingen skade til. Det er almindelig anstændighed og respekt for sine medmennesker. Det kunne jo udvide paletten af muligheder for at træffe de fagligt mest hensigtsmæssige beslutninger.

Lad såvel lokal- som landspolitikere bevise deres værd på posterne – jeg vil ikke vælge nogen, som ikke holder deres løfter, og som end ikke vil lytte til mine meninger, min viden og argumentation, før de træffer beslutninger, der går ud over min families, mine kollegers, mine medmenneskers eller mit eget liv – vil du?

Der er lukket for kommentarer.