Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Kategorier

Arkiv

Firkløveren – omsorg og miljø

For CP er menneskelig omsorg og et rent miljø centrale begreber.
Derfor er firkløveren en central del af CP's logo - ligesom den er for de øvrige centerpartier i Norden og Østersø-området.

Om CP's logo og design

Et levende og åbent fællesskab

CenterPartiet er et parti, der tør tage ansvar og gennemføre samfundsforandringer.

Men det er også et parti, som er et levende og åbent fællesskab, der giver muligheder og redskaber for mennesker til at udvikle sig.

Et moderne parti bør være link mellem offentlige beslutningstagere og engagerede medborgere.

Giv de unge muligheder

Tonny NielsenAf Tonny Nielsen, kandidat og HB-medlem:

“Dette forslag vil helt sikkert åbne virksomhedernes øjne og give de unge flere muligheder. Sådan! Handling. Det er konsruktivt og gavnligt for de unge og for samfundet. Det er det politikere er til for. At skabe muligheder for borgerne og styrke samfundet og dets bæredygtighed.”
Sådan kommenterede jeg 17. maj formanden for den socialdemokratiske gruppe, Mogens Nørgaards udmeldinger om at kræve lærlingekontrakter på bordet, inden en tømrer eller murer får en ordre hos regionen.

Allerede 26. maj fik min begejstring og optimisme et knæk. Ifølge TV2 Nord vil Nordjylland blive ekstra hårdt ramt af planerne om at spare på skolepraktik og produktionsskoler. Det mener både skoler og politikere.

Nordjylland er det sted i landet, hvor færrest unge gennemfører en ungdomsuddannelse.
Produktionsskolerne skal hjælpe de unge, der har sværest ved at holde fast i en af de almindelige uddannelser som gymnasiet eller en håndværksuddannelse.

Nu vil regeringen og Dansk Folkeparti spare 100 millioner kroner ved at skære i antallet af pladser. Samtidig sænkes elevernes løn med 2.500 kroner om måneden til laveste SU-takst på 3.453 kroner.

Det hænger ikke sammen.
Regionspolitikernes gode intentioner undermineres – de unge bliver de uskyldige ofre, det går ud over, og flere unge mere end antyder, at de vil droppe ud af uddannelser pga. så stram en økonomi, at de ikke har råd til at fuldføre uddannelsen.

Det er ikke det, der gør, at 95% af en årgang gennemføre en ungdomsuddannelse, som jo er regeringens egen målsætning.

CenterPartiet vil give de unge muligheder for at følge deres egen motivation, initiativ og anvende deres evner konstruktivt, så de får muligheder for at trives og udvikles. Vi skal nedbryde barrierer og give mennesker livsmuligheder.

Vi må investere i vore unge, vore medmennesker og vores velfærdssamfund – ikke nedbryde dem og afvikle velfærden. Læs bl.a. programmet “Ung og fri – en politik for den ungdommelige energi”, som du kan finde her til venstre.

Der er lukket for kommentarer.