Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Kategorier

Arkiv

Firkløveren

Gennem 100 år logo for
centerpartierne i Østersø-området

CenterPartiet synliggør sin samhørighed med de øvrige centerpartier i Norden og Østersø-området ved at bruge firkløveren som partiets logo. I forskellige udformninger er firkløveren som logo et fælles kendetegn blandt centerpartierne i bl.a. Norge, Sverige, Finland og Polen. Faktisk har de nordiske centerpartier lånt firkløver-logoet af det polske centerparti, PSL, der indførte det for omkring 100 år siden.
CenterPartiet er et miljøbevidst, økologisk bevidst parti. Derfor er kløveren et rigtigt godt mærke for vores politik. Kløveren trives jo netop dér, hvor der er et godt, naturligt miljø.
Samtidig vægter CenterPartiet en styrkelse af omsorgen i samfundet højt, og firkløveren har i mange år med sine hjerteformede blade netop været et symbol på omsorg.
Endelig kan firkløverens blade repræsentere selvbestemmelse, livskvalitet, foretagsomhed og alles lige muligheder – de fire begreber, som CenterPartiets Idéprogram bygger på og ud fra hvilke den konkrete realpolitik formes.

Samtidig skulle en firkløver bringe held, og det kan man som nyt parti i Danmark have god brug for med de krav, som etablerede partier har valgt at stille nye partier overfor.

Til brug for omtale af CenterPartiet kan logoet downloades her:
Firkløver-logoet kan bruges både i farve og sort/hvid samt uden CP:

CenterPartiets designmanual foreskriver:

Som typografi bruges Arial

Partiets navn skrives CenterPartiet