Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Kategorier

Arkiv

Firkløveren – omsorg og miljø

For CP er menneskelig omsorg og et rent miljø centrale begreber.
Derfor er firkløveren en central del af CP's logo - ligesom den er for de øvrige centerpartier i Norden og Østersø-området.

Om CP's logo og design

Et levende og åbent fællesskab

CenterPartiet er et parti, der tør tage ansvar og gennemføre samfundsforandringer.

Men det er også et parti, som er et levende og åbent fællesskab, der giver muligheder og redskaber for mennesker til at udvikle sig.

Et moderne parti bør være link mellem offentlige beslutningstagere og engagerede medborgere.

Medmenneskelighed på skoleskemaet

Debatindlæg af HB-medlem af HB og byrådskandidat i Mariagerfjord Kommune Tonny Nielsen, Oue:

Jeg så til min store fornøjelse, at der på Astrup Skole i 5. og 6. klasse forsøges med medmenneskelighed på skoleskemaet. Medmenneskelighed presses meget hårdt af vores konkurrenceprægede forbrugssamfund med effektiviseringer, stress og jag og det synes at skære tydeligt igennem, når man ser på, hvor det er, der gang på gang skal spares på kommunernes budgetter – Det er på vore medmennesker vi spare – børn, unge, ældre, dagpengemodtagere, psykisk syge, socialt udsatte samt sundhedsvæsenet.

Har vi glemt at vores fælles samfund består af mennesker? Håber vi, at kommende generationer vil tænke på mere end økonomi, egne materielle behov og statussymboler, som viser, at JEG er mere succesfuld end min nabo (tjener mere). Succeskriteriet for et menneskeliv må tages op til overvejelse. Er det, jo mere jeg tjener, jo mere er jeg værd, og jo mere har jeg ret til? Skal vi mennesker måles i nytteværdi i kroner og øre? Eller har vi også lov at søge vores lykke, have empati og medfølelse for vore medmennesker selvom det ikke er effektivt, selvom det tager tid og nogle gange også kan koste penge?

Håber vi, at kommende generationer vil tænke mere på, at vi mennesker ER i kraft af, at vi indgår i relationer til vore medmennesker, tænker på at støtte og drage omsorg for hinanden og fællesskabet. Palle Alene i verden fik heller intet ud af sine penge, men ønskede sine forældre og venner tilbage igen. Værdier som fællesskab, medmenneskelighed, tolerance over for forskellighed må stå i forreste række. Økonomi kan være et middel til at sikre bedre vilkår, livskvalitet og omsorg for alle. Økonomi må ikke være et mål i sig selv… Vi mennesker er så meget mere end lige det vi arbejder med eller saldoen på vores konti…

Vi består også af tanker, følelser og forskellige behov for kærlighed, omsorg og anerkendelse for, at vi er gode nok, som vi er, uanset hvordan vi er. Uanset hvordan vi vælger at leve vores liv. Uanset køn, race, seksualitet, etnisk oprindelse, evt. sygdom/handicap, valg af job, interesser osv. osv. så er vi alle lige meget værd. Vi må kunne skabe vores eget livsprojekt ud fra de forudsætninger og evner, vi nu engang har. Forskellighed er en styrke i vores samfund. Heraf opstår nye ideer, som hvis vi lytter efter, måske er lige så gode eller bedre end de løsninger, vi altid har benyttet os af.

Vi er alle mennesker – en del af fællesskabet – vi har brug for hinanden. Det har de heldigvis ikke glemt i Astrup!

Der er lukket for kommentarer.