Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Kategorier

Arkiv

Firkløveren – omsorg og miljø

For CP er menneskelig omsorg og et rent miljø centrale begreber.
Derfor er firkløveren en central del af CP's logo - ligesom den er for de øvrige centerpartier i Norden og Østersø-området.

Om CP's logo og design

Et levende og åbent fællesskab

CenterPartiet er et parti, der tør tage ansvar og gennemføre samfundsforandringer.

Men det er også et parti, som er et levende og åbent fællesskab, der giver muligheder og redskaber for mennesker til at udvikle sig.

Et moderne parti bør være link mellem offentlige beslutningstagere og engagerede medborgere.

Udmelding fra BUPL vækker glæde i CenterPartiet

Pressemeddelelse:

Et af CenterPartiets første politiske programmer efter stiftelsen i januar 2009 var ”Uddannelse – Lige muligheder for alle”. Blandt forslagene til en bedre folkeskole pegede CP allerede dengang på, at der til hver klasse bør knyttes en pædagog.

Derfor vækker det naturligvis glæde hos CenterPartiet, at BUPL nu melder ud, at organisationen bakker op […]

Vi er alle danskere

Af landsformand Per Schultz-Knudsen

Lige så gruopvækkende og uvirkelig weekendens begivenheder i København var, lige så opmuntrende og livsbekræftende har den efterfølgende reaktion med sammenhold og fælles fordømmelse af handlingen på tværs af politiske, religiøse og kulturelle forskelle været. Mindehøjtidlighederne mandag aften i flere byer viste tydeligt, at når det danske samfunds værdier angribes, […]

CenterPartiet vender sig mod nationalisering af børnenes tid

Af Per Schultz-Knudsen, landsformand, CenterPartiet

Selv om det nye skoleforlig, som regeringen, Venstre og Dansk Folkeparti har præsenteret, indeholder mange elementer, som tydeligt er inspireret af uddannelsesprogrammet ”Uddannelse – Lige muligheder for alle”, som CenterPartiets etableringsgruppe vedtog allerede i maj 2009, må CenterPartiet afvise det.

For CenterPartiet er det vigtig at sikre alle lige muligheder, […]

Stop lapperierne – tænk visionært

Af Per Schultz-Knudsen, Landsformand, CenterPartiet

SU-reform, kontanthjælpsreform, dagpengereform – reformerne vælter frem, men for dem alle gælder det, at det er lapperier på et forældet velfærdssystem. Et velfærdssystem, der var godt og visionært i forrige årtusinde, men som ikke lever op til nutidens krav til et velfærdssystem. Ingen af reformerne løser det grundlæggende problem […]

Vi må stå sammen

Af Per Schultz-Knudsen, CenterPartiet Randers, Velfærdslisten

Efter flere års nedskæringer er forholdene for børn, unge, ældre, handikappede og socialt udsatte i Randers Kommune så ringe, at alle, der ønsker en anden udvikling, er nødt til at stå sammen.

Uanset om man kalder sig socialist, personalist eller liberalist.

I stedet for at sprede kræfterne på […]

CenterPartiet siger nej til at tage skolebørn som gidsler

Af Per Schultz-Knudsen, Landsformand, CenterPartiet

CenterPartiet ser med bekymring på, at forhandlingerne om lærernes overenskomst er brudt sammen. Hvis den varslede lockout bliver sat i værk, bliver skolebørnene gidsler. Det må forhindres, og derfor appellerer CenterPartiet til, at forhandlingsparterne genoptager reelle forhandlinger.

Regeringen forventer, at den nye overenskomst delvist skal finansiere den kommende skolereform. Det […]

12-årige bures inde uden rettergang

Af Tonny Nielsen, kandidat og HB-medlem:

Jeg læste på tekst-tv: Dansk Folkeparti ville gerne have haft sænket den kriminelle lavalder til 12 år. Men regeringen ville kun gå med til at lade unge ned til 14 år indespærre ved dom.

Jeg nåede at tænke: “Ja sådan forhandles der koldt og kynisk om vore livsbetingelser. Vi […]

Giv de unge muligheder

Af Tonny Nielsen, kandidat og HB-medlem:

“Dette forslag vil helt sikkert åbne virksomhedernes øjne og give de unge flere muligheder. Sådan! Handling. Det er konsruktivt og gavnligt for de unge og for samfundet. Det er det politikere er til for. At skabe muligheder for borgerne og styrke samfundet og dets bæredygtighed.” Sådan kommenterede jeg 17. […]

Ungdommen nu til dags…

Af Tonny Nielsen, kandidat og HB-medlem:

Nej, der kommer ikke en svada om, hvor dovne de unge er, hvilken ligegyldighed og mangel på respekt de udviser overfor samfundet, efterfulgt af lange beretninger om, at dengang jeg var i deres alder, der var der meget mere engagement og respekt for samfundets normer og andre mennesker…

Nej, […]

De unge kom først

Pressemeddelelse:

Centerpartiet er klar med sit første politiske udspil. Et samlet ungdomsudspil på tværs af skellene mellem traditionelle politikområder. Det indeholder alt fra boliger, tilskud til lærebøger over mindre bureaukrati for unge landmænd til mærkbare studenterrabatter, der også gælder for lærlinge og elever, og billige transportmuligheder hjem fra byen.

Det er bestemt ikke tilfældigt, at […]