Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Kategorier

Arkiv

Firkløveren – omsorg og miljø

For CP er menneskelig omsorg og et rent miljø centrale begreber.
Derfor er firkløveren en central del af CP's logo - ligesom den er for de øvrige centerpartier i Norden og Østersø-området.

Om CP's logo og design

Et levende og åbent fællesskab

CenterPartiet er et parti, der tør tage ansvar og gennemføre samfundsforandringer.

Men det er også et parti, som er et levende og åbent fællesskab, der giver muligheder og redskaber for mennesker til at udvikle sig.

Et moderne parti bør være link mellem offentlige beslutningstagere og engagerede medborgere.

CenterPartiet i Folketinget
med forslag om
moderne opstillingsregler

Tove Buch og Søren Bülow på Christiansborg.
CenterPartiets repræsentanter Tove Buch og Søren Bülow ved juletræet på Christiansborg.

1. december præsenterede to medlemmer af CenterPartiet Folketingets kommunaludvalg for partiets forslag om en modernisering af pstillingsreglerne i Valgloven.

Valgloven hører i Folketinget under Kommunaludvalget og på en baggrund havde Tove Buch, medlem af CenterPartiets hovedbestyrelse og organisatoriske udvalg, samt Søren Bülow, medlem af partiets Idépolitisk Tænketank, foretræde for udvalget.

Kommunaludvalgets deltagere var velvillige overfor forslaget og stillede interesseret en række spørgsmål.

Forslaget går ud på at modernisere opstillingsreglerne ved at ændre de nuværende og meget bureaukratiske procedurer som betyder, at blanketter med vælgererklæringer flere gange skal sendes frem og tilbage imellem vælgerne, partiet, landets kommuner og Indenrigsministeriet. Da de omstændelige procedurer blev indført i 1990 var det bl.a. for at undgå gentagelser af nogle tilfælde af svindel, hvor partier havde indsendt vælgererklæringer uden vælgernes medvirken eller viden.

Nu i 2011 er der imidlertid gode muligheder for at benytte ny teknologi til at sikre, at vælgererklæringen faktisk er afgivet af en vælger. For eksempel via Nem-ID.

En elektronisk erklæring, som vælgeren selv kan udfylde og indsende direkte til myndighederne, vil desuden eliminere det problematiske i de nuværende procedurer, at politiske partier indsamler personfølsomme oplysninger (navnlig CPR-nummer).

Kommunaludvalget har bedt Økonomi- og Indenrigsminister Magrethe Vestager ( R ) om hendes kommentarer til CenterPartiets forslag.

Der er lukket for kommentarer.