Pressemeddelelse:
For første gang bliver det i år muligt at møde CenterPartiet på Randers Messen, hvor partiet bl.a. vil samle vælgererklæringer, så det kan deltage i et kommende folketingsvalg.
CenterPartiet er i politisk familie med centerpartierne i Norden og Østersø-regionen, og har ligesom disse en firkløver i sit logo. Især har partiet kontakt med det norske Senterpartiet og det svenske Centerpartiet, som begge er regeringspartier.
“CenterPartiet er et økologisk og miljøbevidst parti. Derfor er kløveren et rigtigt godt mærke for vores politik. Kløveren trives jo netop dér, hvor der er et godt, naturligt miljø. Samtidig vægter CP en styrkelse af omsorgen i samfundet højt, og firkløveren har i mange år med sine hjerteformede blade netop været et symbol på omsorg. Endelig kan firkløverens blade repræsentere selvbestemmelse, livskvalitet, foretagsomhed og alles lige muligheder – de fire begreber, som CenterPartiets Idéprogram bygger på og ud fra hvilke den konkrete realpolitik formes,” fortæller Per Schultz-Knudsen, Fårup, der er CP’s organisatoriske landsformand og blandt initiativtagerne til CenterPartiet, der blev stiftet den 17. januar 2009 på Fregatten Jylland. I sommeren 2010 sluttede Civilt Forum, der havde base i indvandrerkredse, sig til partiet, ligesom andre mindre partier tidligere også har valgt at tilslutte sig CenterPartiet.
“CenterPartiet ønsker at skabe lige muligheder for alle uanset baggrund eller bopæl. En vigtig forudsætning herfor er de mange frivillige foreninger og organisationer – såvel idrætsforeninger som foreninger, der hjælper unge, enlige, indvandrere, socialt udsatte eller andre med at få et netværk og styr på deres tilværelse. Det er værdierne, som de bygger deres arbejde på, som vi ønsker at bygge hele samfundet på. CenterPartiet er om nogen civilsamfundets parti,” konstaterer Per Schultz-Knudsen.
“Et ordentligt samfund sikrer trivsel for familien samt et værdigt liv for de handicappede og socialt udsatte. Det er et samfund, hvor man tager vare på hinanden, og hvor forskellighed betragtes som en styrke. Mennesker skal mødes, hvor de er, og som de er. Den, der mødes positivt, giver positivt tilbage. For os skal økonomi være et middel til at nå det mål – økonomi skal ikke være et mål i sig selv,” slutter han.