Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Kategorier

Arkiv

Firkløveren – omsorg og miljø

For CP er menneskelig omsorg og et rent miljø centrale begreber.
Derfor er firkløveren en central del af CP's logo - ligesom den er for de øvrige centerpartier i Norden og Østersø-området.

Om CP's logo og design

Et levende og åbent fællesskab

CenterPartiet er et parti, der tør tage ansvar og gennemføre samfundsforandringer.

Men det er også et parti, som er et levende og åbent fællesskab, der giver muligheder og redskaber for mennesker til at udvikle sig.

Et moderne parti bør være link mellem offentlige beslutningstagere og engagerede medborgere.

Kassetænkning og manglende politisk vilje lukker skoler!

Tonny NielsenAf Tonny Nielsen, kandidat og HB-medlem:

På et borgermøde på Astrup Skole gjorde Mogens Jespersen (V) det klart, hvorfor man ikke kan finde 1½ mio. kr. til at redde Astrup Skole eller de 15 mio., der ville redde alle skoler i Mariagerfjord Kommune. Det skyldes kassetænkning og manglende politisk mod og vilje til at bryde med partidisciplin og “vi plejer”.

Hos os er husholdningsbudgettet en samlet enhed, men regeringen tvinger kommunerne til at dele alt op i kasser! Forslag til at spare i fx teknik og miljø kan ikke påvirke høringsfasen. Pga. kassetænkning har vi i én kasse penge nok til at lave rensningsanlæg til 425 mio. samt en ny materielgård. I en anden mangler 15 mio. til vore gode skoler – derfor skal de lukkes. Fordi der ikke kan flyttes midler mellem kasserne. Meningsløst? Ja, men sådan er det bare siger Mogens Jespersen og forsætter ud ad nedskæringssporet.

Stik imod seneste skolestrukturdebat har udvalget, kortsigtet og med skyklapper på, KUN set på økonomi. Mogens Jespersen lagde ikke skjul på, at faktorer som de mere langsigtede, faglige, sociale, trivselsmæssige konsekvenser samt betydning for landsbyer, erhvervsliv, infrastruktur, ikke er en del af opgaven og derfor ikke er med i beregningerne! Det er han blevet pålagt – sådan er det bare! Det er hverken godt nok, ambitiøst nok eller ansvarligt.

Hvis de udeladte faktorer blev medregnet, ville regnestykket se helt anderledes ud, da den samlede økonomi i dén grad også afhænger af disse faktorer, og det ville stå klart for enhver, at vi slet ikke har råd til at lukke skolerne. At lave nye beregninger og tage alle faktorer med har vi ifølge Mogens Jespersen hverken tid eller råd til nu. Undskyld mig Mogens Jespersen, men vi må tage den tid det tager, og vi har ikke råd til at lade være med at tænke os om nu.

Mogens Jespersen mener, at den eneste mulighed, vi har, for at få indtægter til skolerne er at få lov at hæve skatten. Ja – hos regeringen Mogens Jespersen. Opgaven er så vanskelig, fordi du skal føre dit eget partis politik! Bed partitoppen hjælpe dig ved at indføre sund fornuft ved lov!

At borgmesteren H.V. Maarup (S) dagen efter udtalte, at hvis vi får lov at hæve skatten, skal pengene ikke bruges til skolerne, men blive i kommunekassen, som ifølge ham skal indeholde 100 mio. kr., gør det jo ikke nemmere! Hvad tror I, borgerne helst vil? En bugnende kommunekasse eller gode lokale skoler? Hvem er I til for?

Jeg er til for borgerne. Jeg vil bryde med rigide principper og “hvad vi plejer” og fjerne kassetænkningen, så vi kan prioritere kommunens (borgernes) midler hensigtsmæssigt, så kommuneskatten kan hæves efter borgernes udtrykte behov, og skolerne kan bevares.

Der er lukket for kommentarer.