Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Kategorier

Arkiv

Firkløveren – omsorg og miljø

For CP er menneskelig omsorg og et rent miljø centrale begreber.
Derfor er firkløveren en central del af CP's logo - ligesom den er for de øvrige centerpartier i Norden og Østersø-området.

Om CP's logo og design

Et levende og åbent fællesskab

CenterPartiet er et parti, der tør tage ansvar og gennemføre samfundsforandringer.

Men det er også et parti, som er et levende og åbent fællesskab, der giver muligheder og redskaber for mennesker til at udvikle sig.

Et moderne parti bør være link mellem offentlige beslutningstagere og engagerede medborgere.

Når man selv bor i et glashus

Per Schultz-Knudsen, organisatorsk landsformandAf Per Schultz-Knudsen, organisatorisk landsformand:

Man skal som bekendt ikke kaste med sten, når man bor i et glashus – eller lidt mere fredeligt: Så skal man sørge for at fejre for egen dør, inden man kritiserer, hvordan det ser ud hos andre.
I den seneste tid har jeg ikke kunnet lade med at tænke på de to gamle ordsprog, ligesom talemåden, at moral er godt, men dobbelt moral ikke dobbelt så godt, er dukket op, når jeg har hørt VKO’s kritik af de demokratiske forhold blandt vore svenske brødre.

Særligt hult lyder kritikken, når den bliver fremført med det østjyske folketingsmedlem Michael Aastrup Jensen (V) som bannerfører. Han har kraftigt kritiseret, at hans venner i det indvandrerfjendske parti, Sverigedemokraterne, er blevet udelukket fra valgmøder – for i et ægte demokrati bør alle partier have lige muligheder for at fremføre deres argumenter, mener Aastrup. Det er netop her, at kæden springer af for den tidligere Randers-borgmester. Med den holdning stempler han nemlig Danmark som et udemokratisk land.

Michael Aastrup Jensen har faktisk selv både i kommunal- og folketingsvalg uden protest deltaget i valgmøder, fx på Randers Statsskole, hvor kun store partier som Socialdemokratiet, SF, Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti har fået lov til at deltage, mens andre mindre partier har fået forbud mod at møde frem.

På samme måde har Michael Aastrup Jensen aldrig kaldt det udemokratisk – eller nægtet selv at deltage – når TV2/Østjylland i sine valgudsendelser kun giver de større partier plads i panelet, mens mindre partiers repræsentanter forvises til tilskuerpladserne.

Ved kommunalvalget sidste efterår modtog jeg som byrådskandidat en invitation til at deltage i TV2/Østjyllands valgdebat – men i invitationen var der præciseret, at jeg ville få sæde ude blandt publikum, og at det ville være op til studieværten, om jeg overhovedet ville få tildelt ordet. Da jeg nægtede at deltage, vendte TV2/Østjylland få timer før udsendelsen tilbage med løfte om, at jeg ville få tildelt et minuts taletid. Jeg meddelte dog tv-stationen, at jeg ikke var interesseret i at deltage i deres “show” under de betingelser.

Jeg deler nemlig faktisk Michael Aastrup Jensens opfattelse af, at i et ægte demokrati bør alle partier stilles lige i en valgkamp.

Derfor ser jeg frem til, at Michael Aastrup Jensen og de andre VKO-kandidater i fremtidige valgkampe nægter at deltage i paneldebatter på fx uddannelsessteder og i tv-valgudsendelser, hvis ikke alle partier, uanset størrelse, får mulighed for at deltage under ens vilkår.

Men lur mig, om ikke de store partiers kandidater har en hel anden opfattelse af, hvad der er demokratisk, når det kommer til valgkampen i deres eget land.

Der er lukket for kommentarer.