Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Kategorier

Arkiv

Firkløveren – omsorg og miljø

For CP er menneskelig omsorg og et rent miljø centrale begreber.
Derfor er firkløveren en central del af CP's logo - ligesom den er for de øvrige centerpartier i Norden og Østersø-området.

Om CP's logo og design

Et levende og åbent fællesskab

CenterPartiet er et parti, der tør tage ansvar og gennemføre samfundsforandringer.

Men det er også et parti, som er et levende og åbent fællesskab, der giver muligheder og redskaber for mennesker til at udvikle sig.

Et moderne parti bør være link mellem offentlige beslutningstagere og engagerede medborgere.

Vi vil decentralisering – og vi tør det også!

Af Søren Bülow, politisk næstformand:

Når man følger debatten i de landsdækkende medier om de såkaldte udkantsområder, kan man let få det indtryk, at der skal alverdens krumspring til for at “redde” udkantsområder.
Det bliver gerne sat sådan op, at udviklingen egentlig betyder, at vi burde lukke udkants-Danmark og samle alt i en stor klump i København eller Århus. Men når nu udkantsområderne gør vrøvl, så afsættes der nogle ekstra hundrede millioner til erhvervstøtte eller anden beskæftigelses-terapi. Så er der ro på bagsmækken!

Men ingen skal købe det vrøvl – og det gør CenterPartiet ihvertfald ikke!

I virkeligheden ligger fremtiden for Danmark netop i stærke lokalområder. Det er fra lokalområdet og i de nære relationer at styrken i et omsorgsfuldt samfund skabes. Og det er i en decentralisering af ansvar og kompetencer, at den helt store, fremtidige gevinst for velfærdssamfundet ligger.

Møllestenen, der idag er ved at trække det danske velfærdsmodel ned, er de centralt fastlagte, ufleksible standard-løsninger. Det er minut-tyraniet i hjemmeplejen, manglen på behovsvurdering i kontanthjælpen og storhedsvanviden i samlingen af skoler og hospitaler osv.

Vi skal væk fra alle disse automatismer, som både er dyre for samfundet, og som undergraver menneskers medfødte interesse for at hjælpe hinanden og skabe det gode liv.

CenterPartiet har styrkelsen af lokalområderne og decentralisering som en central del af vores politik. Men vi har også en lige så udviklet uddannelsespolitik, en økonomisk politik, en retspolitik og meget andet fra hele paletten, som går udemærket sammen med en politik for styrkede lokalområder. Vi står endda neutralt imellem “blå og rød blok”.

Det er derfor med en vis undren, når jeg kan se, et initiativ som Fælleslisten først er meget dygtig til at sætte fokus på udkantsområderne, for derefter at gå helt ned med flaget med et meget tyndt politisk program på alle andre spørgsmål.

Det er ikke nødvendigt at melde pas på alle andre politikområder, fordi man vil udkantsområderne det godt.
Vi kan i hvertfald begge dele – og vi tør også.

Der er lukket for kommentarer.