Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Kategorier

Arkiv

Firkløveren – omsorg og miljø

For CP er menneskelig omsorg og et rent miljø centrale begreber.
Derfor er firkløveren en central del af CP's logo - ligesom den er for de øvrige centerpartier i Norden og Østersø-området.

Om CP's logo og design

Et levende og åbent fællesskab

CenterPartiet er et parti, der tør tage ansvar og gennemføre samfundsforandringer.

Men det er også et parti, som er et levende og åbent fællesskab, der giver muligheder og redskaber for mennesker til at udvikle sig.

Et moderne parti bør være link mellem offentlige beslutningstagere og engagerede medborgere.

Højtlønnede folkevalgte skal ned i løn

Tonny NielsenAf Tonny Nielsen, kandidat og HB-medlem:

Enhedslisten stiller et meget fornuftigt forslag i Folketinget. Nemlig at sænke folketingsmedlemmers løn så den svarer til sygeplejerskers løn. Ingen andre end Enhedslisten vil stemme for det!
Jeg ville.

For ikke så længe siden så jeg, at kassedamens løn svarer til medianindkomsten, altså gennemsnittet af hvad den danske befolkning tjener. Det vil være sundt for demokratiet, hvis folketingsmedlemmer fik tilsvarende løn. Så vil de få levevilkår svarende til befolkningens og bedre kunne leve sig ind i de vilkår, vi lever under, og hvordan det må være at leve på overførselsindkomst. P.t. lever de et helt andet liv end det store flertal i befolkningen.

Jeg er ikke misundelig, men det vil gavne demokratiet, at politikere, der vedtager store besparelser, som rammer de arbejdsløse, børnefamilier og lavtlønnede, er klar over konsekvenserne for disse, og at de selv går forrest i krisetid – en krise, som regeringen ikke er uden skyld i.
At ministeren får 1,4 mio i årsløn, mens han sparer på folk, der får udbetalt 10-15 gange mindre end han selv, synes grådigt. Deres 5% nedgang i løn svarer næsten alene til det, en kontanthjælpsmodtager får udbetalt – og til de skattelettelser de tidligere tildelte sig selv.
Når fx en borgmester med en årsløn på 700.000 vedtager besparelser på børnepasning, så vil det selv at gå ca 270.000 ned i løn spare samfundet for lønudgift, som så i stedet fx kan gå til fuld årsløn til en pædagog. Borgmesteren vil stadig tjene mere end pædagogen og kan redde én fra en fyreseddel.

Hvad kan så ikke 179 folketingsmedlemmer, x-antal borgmestre, regionsrådsformænd, kommunalchefers lønnedgang bruges til? Det er rigtig mange penge, som kan gå til at sikre fx sygeplejerskers, pædagogers, læreres job – så serviceniveauet ikke falder alt for drastisk – til gavn for hele samfundet.
Alle mennesker er ligeværdige og skal behandles med lige stor værdighed og respekt. At tildele sig selv 10 til 15 gange større løn end gennemsnittet af befolkningen er respektløst.
Statsministeren har embedsbolig – vi andre skal selv betale faste udgifter af vores løn, før vi eventuelt har råd til forbrug.
Statsministeren har 47.000 til forbrug pr. mdr.. Det er unødvendigt. Jeg har selv formået at leve med min søn for 2000 kr. om måneden efter faste udgifter – det gik – men fornøjelse og luksus var der intet af. Det vil jeg dog heller ikke byde andre.
Fornøjelse skal der ogå være plads til. Ikke kun til ministre og folketingspolitikere, men til hele befolkningen.

Der er lukket for kommentarer.