Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Kategorier

Arkiv

Firkløveren – omsorg og miljø

For CP er menneskelig omsorg og et rent miljø centrale begreber.
Derfor er firkløveren en central del af CP's logo - ligesom den er for de øvrige centerpartier i Norden og Østersø-området.

Om CP's logo og design

Et levende og åbent fællesskab

CenterPartiet er et parti, der tør tage ansvar og gennemføre samfundsforandringer.

Men det er også et parti, som er et levende og åbent fællesskab, der giver muligheder og redskaber for mennesker til at udvikle sig.

Et moderne parti bør være link mellem offentlige beslutningstagere og engagerede medborgere.

Kommentar til TV2 DOK “Jeg vil ikke ende som min mor”

Tonny NielsenAf Tonny Nielsen, kandidat og HB-medlem:

Pigen fra TV2-dokumentaren “Jeg vil ikke ende som min mor”, torsdag 22. april, anbringes først uden for hjemmet som 7-årig, selvom myndighederne meget tidligt véd, at hun bor hos en stofmisbrugende mor og anbefales anbragt.
Da hun bliver 16 år, beslutter kommunen, at hun skal hjem til sin mor at bo på trods af plejemors udtalelse om, at det er uforsvarligt, og at sagsbehandleren er enig i dén vurdering.
Pigen får et forventet nederlag, smides ud af sin mor – som i mellemtiden har lært hende at ryge hash. Hun anbringes alene i en lejlighed uden lovet og lovpligtig opfølgning og støtte.
¾ år efter smides hun ud af lejligheden pga fest, larm og stoffer. Socialydelse stoppes, da hun smides ud af uddannelse pga stoffer og fravær. Alene, uden bolig og penge forsøger hun selvmord.
Hun kommer i psykiatrien, som anbefaler hjælp. Den afslås.
Pigens tidligere plejemor gennem 10 år følger hvordan pigens liv forværres og skriver over 100 breve til kommune og politikere om hjælp.
Pigen kontakter selv flere gange sagsbehandleren. Ingen hjælp!

I Folketinget laves love om at sikre barnets tarv, modvirke negativ social arv og økonomiske overvejelser må ikke afgøre anbringelser osv. Loven følges ikke op med tilstrækkelig økonomiske og personalemæssige resurser til, at kommunerne kan løfte opgaven.
Sociallovgivningen er derfor ikke mere værd end det papir, den er skrevet på!

Pigen vil ikke blive som sin mor, men vi støtter hende ikke! Såvel tidlig som akut indsats svigtes, og efterværn findes ikke for denne pige. Vil vi bryde med negativ social arv? Skal det foregå ved at presse mennesker som pigen i tv, til de får “held” til at tage livet af sig? Så vi spare indsats og penge… Er det sådan et samfund, vi vil have?

Regeringen tvinger i disse dage kommunerne til at spare yderligere 8000 jobs væk! Alt hvad der kunne medvirke til at forebygge sådanne problemer og negativ social arv spares væk. Fx skoler, daginstitutioner. Mennesker svigtes. Børn, unge og ældre.
Det er kun et spørgsmål om tid, før vi ser resultatet: Antallet af socialt udsatte og udstødte, selvmord, kriminalitet, psykisk syge, misbrugere, indsatte i fængsler, m.m. eksploderer.
Ansvaret er og bliver regeringens.

CenterPartiet vil et samfund, hvor vi kan trives, hvor vi drager omsorg for og behandler alle ærligt, ligeværdigt og respektfuldt. Forebyggelse, akut indsats og efterværn skal være i top.

Det koster nu og her rigtig mange penge, men det er det eneste anstændige og ansvarlige at gøre. Og pengene kommer i øvrigt tilbage mangefold på længere sigt.

Jo længere vi venter jo flere svigtes og skades, og jo dyrere bliver det.

Der er lukket for kommentarer.