Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Kategorier

Arkiv

Firkløveren – omsorg og miljø

For CP er menneskelig omsorg og et rent miljø centrale begreber.
Derfor er firkløveren en central del af CP's logo - ligesom den er for de øvrige centerpartier i Norden og Østersø-området.

Om CP's logo og design

Et levende og åbent fællesskab

CenterPartiet er et parti, der tør tage ansvar og gennemføre samfundsforandringer.

Men det er også et parti, som er et levende og åbent fællesskab, der giver muligheder og redskaber for mennesker til at udvikle sig.

Et moderne parti bør være link mellem offentlige beslutningstagere og engagerede medborgere.

Velkommen til virkeligheden

Tonny NielsenAf Tonny Nielsen, kandidat og HB-medlem:

Så gik konsekvenserne og virkeligheden pludselig op for politikerne, inklusiv de der har lavet forældreansvarsloven, der indebærer, at forældre ved skilsmisse skal have fælles forældremyndighed.

Forældre tvinges til samarbejde om beslutninger, “for barnets bedste”, om end historien viser at disse ikke formår at samarbejde og uanset årsager til forældrenes brud. De forældre, som kan og vil samarbejde, skal nok gøre det af sig selv – lovgivning eller ej. De, der ikke kan, må Statsforvaltningen træffe en gældende afgørelse for!

Det fælles “problem” er, at forældrene ikke længere lever sammen, og børnenes fremtid skal afgøres. Det skal ikke foregå på samme måde i enhver situation. En sådan lov skal rumme mulighed for at tage højde for den enkelte situation og da især det enkelte barn. Ellers går det endnu mere ud over de uskyldige og ulykkelige børn.

Når en afgørelse er truffet, er den ikke juridisk bindende og kan tages op utallige gange, hvis forholdene ændres. Dette giver nemt en permanent ustabil situation for såvel børn som forældre og pårørende til alle parter. Lad en afgørelse være bindende, så familierne kan få ro, stabilitet og tryghed til at hele sårene efter de smertefulde opbrud og komme videre med deres liv.

At børnene mod deres vilje inddrages og trækkes i retten for at sige, hvem af forældrene de helst vil bo hos, er simpelthen overgreb mod børnene. Det medfører, at deres loyaliteteskonflikt mellem mor og far forstærkes. Børn føler næsten uundgåeligt en enorm skyld ved at skulle vælge den ene forælder frem for den anden.

Børnene skal have lov til at sige “nej” til at udtale sig. Det er de voksne, der har ført familien ud i denne situation, og de voksne må påtage sig ansvaret for, at alle parter, især børnene, kommer så mildt igennem krisen som muligt.

Reaktionerne viser, at lovgiverne i Folketinget ikke følger med i, hvad loven betyder i praksis – hvilken virkelighed loven skaber for alle de berørte mennesker. Overraskede ja ligefrem chokerede. politikerne udtrykker forargelse og udtaler, at sådan skal det ikke være, det er ikke hensigten, og det er urimelige vilkår for børn og familier.

Laves loven så om? Nej det vil hr. Barfoed ikke.

Politik drejer sig om mennesker. Det kræver, at politikere er ydmyg, deres ansvar bevidst og voksent og klar over, at deres beslutninger rent faktisk har direkte betydning for borgernes hverdag.

Lav den lov om! Jeg bidrager gerne til arbejdet…

Der er lukket for kommentarer.