Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Kategorier

Arkiv

Firkløveren – omsorg og miljø

For CP er menneskelig omsorg og et rent miljø centrale begreber.
Derfor er firkløveren en central del af CP's logo - ligesom den er for de øvrige centerpartier i Norden og Østersø-området.

Om CP's logo og design

Et levende og åbent fællesskab

CenterPartiet er et parti, der tør tage ansvar og gennemføre samfundsforandringer.

Men det er også et parti, som er et levende og åbent fællesskab, der giver muligheder og redskaber for mennesker til at udvikle sig.

Et moderne parti bør være link mellem offentlige beslutningstagere og engagerede medborgere.

Nej til besparelser på ældreområdet

Tonny NielsenAf Tonny Nielsen, kandidat og HB-medlem:

“..Alle mennesker er ligeværdige. Ansvar for hinanden og naturen skal være vejledende, når samfundet formes.. Hvert menneske har samme rettigheder uanset livsstadie. Hvert menneske er unikt og uerstattelig, og menneskeværdet er overordnet andre værdier..”

Hænger disse tre linier sammen med Claus Hjort Frederiksens forslag til, hvordan kommunerne kan udføre besparelser på 10 mia om året? 2,5 mia mener han at kunne spare på ældreområdet?
Nej vel.

Hænger de indledende linier sammen med, at ældre mennesker vækkes midt om natten for at blive vasket og lette arbejdspresset på dagpersonalet på plejehjem? At hjemmepleje aflyser den rengøring og det bad, som den ældre i forvejen kun er bevilget til at få hver 14. dag?
Nej det hænger slet ikke sammen.

Er der sket et skred i vores måde at behandle ældre på? Hænger det netop sammen med en management-tankegang med al for meget fokus på tidsbesparelser og effektivisering og et mål om, at vores pengekasse skal være blandt de 10 mest overfyldte i verden i år 2020?
Økonomien er et mål i sig selv!

Kommer vi til at behandle ældre menneske, som en samlebåndsindustri? Glemmer man midt i effektiviseringen, hvordan man behandler de ældre værdigt?
Jeg har selv kendskab til ansatte på plejehjem forskellige steder i landet, som alle udtrykker at de kæmper mod underbemanding, dyre og ufaglærte vikarløsninger, hyppige skift af ledere, forskellige praktiske opgaver, dokumentation m.m., som fjerner dem fra de opgaver, de gerne vil udføre. Nemlig plejen og omsorgen for de ældre.

Både ledere og medarbejdere bukker under med stress og depressioner som følge af effektiviseringer og arbejdspres. De ældre mistrives, bliver triste og depressive. Mennesker behandles ikke værdigt. Empati, kærlighed og menneskeværd nedprioriteres.
Det SKAL laves om!

Det er her de indledende linier kommer ind i billedet. Linierne er nemlig uddrag af CenterPartiets Idéprogram. Vi vil ændre de ydre politisk bestemte og økonomiske rammer for ældreområdet og afsætte resurserne til, at hvert menneske kan ses som unikt og uerstatteligt og få den respekt og den værdige behandling, de har krav på.

Så må ambitionen om at blive blandt de 10 rigeste lande i verden vige pladsen, til vi har råd til at behandle hinanden ordentligt…

Vejen frem for ældreområdet går via stemmesedlen …

Der er lukket for kommentarer.