Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Kategorier

Arkiv

Firkløveren – omsorg og miljø

For CP er menneskelig omsorg og et rent miljø centrale begreber.
Derfor er firkløveren en central del af CP's logo - ligesom den er for de øvrige centerpartier i Norden og Østersø-området.

Om CP's logo og design

Et levende og åbent fællesskab

CenterPartiet er et parti, der tør tage ansvar og gennemføre samfundsforandringer.

Men det er også et parti, som er et levende og åbent fællesskab, der giver muligheder og redskaber for mennesker til at udvikle sig.

Et moderne parti bør være link mellem offentlige beslutningstagere og engagerede medborgere.

Løkkes manipulerende og usmagelige mission

Tonny NielsenAf Tonny Nielsen, kandidat og HB-medlem:

Nordjyske sygehuse har behandlet flere patienter end aftalt i 2009. Dem, de ikke nåede, er sendt til privathospitaler. Det – sammen med meget højere medicinpriser – gav i 2009 et merforbrug på cirka 200 mio. kroner. Regionsrådsformand Ulla Astmann siger, at vi står i en anstrengt økonomisk situation og må tænke i en justering af ambitionsniveauet.

Sørgeligt at høje ambitioner og behandling af flere patienter end aftalt ses negativt.

Det skyldes regeringens stramme, umenneskelige og ensidige økonomiske kassetænkning. Regeringen afsætter ét (urealistisk lavt) beløb til hver regions sundhedsvæsen. Uanset behandlingsbehov, stigende priser på medicin og urimeligt høje priser på behandling i det private, som regionerne på grund af behandlingsgaranti er tvunget til at betale. Priser, statsministeren selv har været med til at fastlægge i sin tid som sundhedsminister, og behandlingsgaranti, som han har fået indført.

En svinestreg af dimensioner at oprette regioner, der får ansvar for drift af sundhedsvæsenet uden mulighed for egen indtægt eller indflydelse på driften. Det hænger ganske enkelt ikke sammen.

At ministeren oven i købet truer regionerne med nedlæggelse, og får regionerne til at fremstå inkompetente på grund af budgetoverskridelser, er usmageligt, manipulerende, arrogant og dobbeltmoralsk så det basker!

Statsministeren giver simpelthen ikke regionerne de nødvendige økonomiske forudsætninger for at udføre deres arbejde. Han arbejder med den “skjulte dagsorden” at privatisere sundhedssektoren. Først bevises, at det offentlige sundhedsvæsen ikke fungere ved at underminere regionerne. Det skal så legitimere statslig overtagelse af sundhedsvæsenet.

Økonomiske hensyn er vigtigere end borgernes sundhed. Skal borgere med behandlingsbehov, efter budgettet er brugt op, ikke behandles?

Kære minister. Når nu ambitionerne i regionerne er højere end dine så stå frem og sig, hvor lavt et ambitionsniveau du har for regionerne! Det vil være ærligt. Så har regionerne og vælgerne noget reelt at forholde sig til.

Det kan koste regeringsmagten og ministerposten – så skyld og ansvar tørre du af på regionsformændene. Du lader dem gøre det upopulære arbejde – at svinge spareknivene for dig og nedlægge kerneydelsen i velfærdsstaten – mens du bebrejder dem for uansvarlighed.
Uansvarligheden består således i at parere dine ordre!
Du optræder arrogant, uærligt, dobbeltmoralsk og kujon agtigt hr. minister!

Der er lukket for kommentarer.