Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Kategorier

Arkiv

Firkløveren – omsorg og miljø

For CP er menneskelig omsorg og et rent miljø centrale begreber.
Derfor er firkløveren en central del af CP's logo - ligesom den er for de øvrige centerpartier i Norden og Østersø-området.

Om CP's logo og design

Et levende og åbent fællesskab

CenterPartiet er et parti, der tør tage ansvar og gennemføre samfundsforandringer.

Men det er også et parti, som er et levende og åbent fællesskab, der giver muligheder og redskaber for mennesker til at udvikle sig.

Et moderne parti bør være link mellem offentlige beslutningstagere og engagerede medborgere.

Er grænsekontrol vigtigere end miljøet?

Af landsformand Per Schultz-Knudsen:

Er grænsekontrol virkelig vigtigere for den danske regering end miljøet? Det må være konklusionen af Finansloven for 2010.

Når man løber finanslovsforslaget igennem springer det i øjnene, at der kun afsættes 139 millioner kroner til miljøområdet herunder en handlingsplan for kemikalieindsatsen og fremme af miljøteknologi, mens der afsættes 149 millioner kroner til øget grænsekontrol og sikkerhed. VKO opprioriterer således grænsekontrollen frem for at prioritere en ambitiøs miljøindsats med grønne investeringer.

Det er virkelig til at ryste på hovedet af, ikke mindst fordi den gamle grænsekontrol, hvor DF gerne ser 600 ekstra grænsevagter/betjente ved samtlige færger, havne og landeveje, overhovedet ikke er særlig effektiv i kampen for at dæmme op for menneskesmuglere og narkogangsteres indtrængen på dansk jord, som ellers er baggrunden for forslaget.

For at dæmme op for organiseret kriminalitet bør der i stedet satses på et øget internationalt politisamarbejde igennem EU, Interpol og andre instanser, som sikrer, at de egentlige skurke og bagmænd fanges.

At sætte ekstra grænsebetjente ind er ren signalpolitik og appellerer udelukkende til frygtsomme vælgere, der tror på, at gammeldags grænsekontrol er vejen frem. Men det vil i bedste fald kun få de små fisk til at gå i nettet.

At der gives mindre til klima og miljø end til grænsekontrol og øget sikkerhed, samtidig med at Danmark er vært for et klimatopmøde, er ubegribeligt. Samtidig er det beskæmmende, at klima og miljø først kommer ind under “andre temaer” i Finansloven for 2010 i stedet for at have sit eget afsnit.

DF har igen fået sat nogle markante aftryk på finansloven – og signalerer, at de sidder med pegepinden og dermed kan give regeringen et rap over fingrene, hver gang de ikke er tilfredse med rets- og udlændingepolitikken – eller hvis der går for meget miljø-“halleluja” i den, som Thulesen Dahl nedladende har kaldt det.

Der er lukket for kommentarer.